Google şirketinin asistan uygulamasının izin almadan kayıt yaptığı ortaya çıkartıldı

Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde Amazon şirketi, sesli asistan olarak tanıttığı Alexa isimli uygulamasının dinleme yapıyor olmasının ortaya çıkması ile beraber sarsıldı.

Google şirketinin asistan uygulamasının izin almadan kayıt yaptığı ortaya çıkartıldı


Geçmiş olduğumuz aylar içerisinde Amazon şirketi, sesli asistan olarak tanıttığı Alexa isimli uygulamasının dinleme yapıyor olmasının ortaya çıkması ile beraber sarsıldı. Arka arkaya çıkmış olan haberler ile birlikte yargılama süreçleri Amazon şirketinin başını  çok ciddi bir açıdan ağrıtmaktayken, şimdilerde de benzeyen bir haber Google cephesi içerisinden gelmiş oldu.

Belçika'da merkezi bulunan haber kaynaklarından bir tanesi olan VRT NWS tarafından ortaya çıkartmış olduğu en son rapor, Google şirketinin sesli asistanlar üzerinden toplamış olduğu ses kayıtlarının çalışan personeller tarafından dinlenmekte olduğunu ortaya çıkartmış oldu. 

VRT NWS tarafından yapılmış olan habere bakılır ise, Google platformu üzerinde 153 adeta yanlışlıkla kayıt altına alınan bir taneden çok ses kaydı bulunuyor. Bu söz konusu ses kayıtlarının içinde kullanıcılar tarafından yapılmış olan günlük konuşmalarının yanında, bazı zamanlarda fiziksel durumdaki şiddetin yer aldığı sesler dahi yer alıyor. VRT NWS isimli platform, Hollandaca ile birlikte Flamanca dillerine odaklanıp elde etmiş olduğu bu özel ses kayıtlarını ise özel bir video vaziyetine getirerekte paylaşmış oldu. Üstüne üstlük bu video üzerinde iddialarını ispatlamış olan bir insanda yer alıyor. 

Teknoloji firmaları da bu konuyla alakalı, seslerin kayıt altına alınmasının yapay zekanın geliştirilmesi amacıyla önemli durumda bulunduğunu iddia etmekteler. Firmalar tarafından yapılmış olan iddialara bakılırsa bu toplanan  ses kayıtları, sesli asistanların geliştirilme yapılması amacıyla kullanılmakta ve değişik seslerin anlaşılabilecek olması, bu söz konusu ses kayıtlarıyla beraber daha güçlü bir biçimde olanaklı bulunmakta. Öte yandan firmalar, ses kayıtlarının minimal düzey içeriisnde yer aldığını da ifade ediyorlar.


 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.