Google Stadia oyunları ve ücretleri konusunda yeni açıklama

Geçmiş olduğumuz Mart ayı içerisinde gerçekleşen Oyun Geliştiricileri Konferansı esnasında Stadia adını vermiş olduğu bulut bazlı durumdaki yenilikçi oyun sistemini tanıtmış olan Google şirketi, oyun dünyası için yeni bir soluk getirip komple değiştirmek için de hazırlanmakta.

Google Stadia oyunları ve ücretleri konusunda yeni açıklama


Geçmiş olduğumuz Mart ayı içerisinde gerçekleşen Oyun Geliştiricileri Konferansı esnasında Stadia adını vermiş olduğu bulut bazlı durumdaki yenilikçi oyun sistemini tanıtmış olan Google şirketi, oyun dünyası için yeni bir soluk getirip komple değiştirmek için de hazırlanmakta. Chrome tarayıcısının yüklü durumda bulunduğu bilgisayarlar üzerinde, Chrome Cast desteğine sahip akıllı televizyonlar içerisinde ve tüm Android cihazlar üzerinde desteklenmekte olan Google Stadia'ya ait detayların 2019 senesinin yaz ayları içinde duyurulacak olduğu resmen açıklandı.

Geliştiriciler için oyunlarını Google şirketinin sunucuları üzerinde tasarlama ve de çalıştırma olanağını sunmakta olan platformlardan Stadia, oyun geliştiricileri için çok uzun veri işlemelerini  daha da basit bir yoldan ve kısa bir zaman içinde gerçekleştirme imkanı da tanımakta. Hindistan'a ise 2021 senesinde duyurulması beklenmekte olan Google Stadia'nın bu sene içinde Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Birleşik Krallık, Avrupa ve de Kanada bölgeleri içinde yayımlanması da planlanmakta.

Üstün seviyedeki grafiklere sahip  olan oyunları oynamak amacıyla gerekli yüksek donanımın özelliklerine sahip bilgisayarların günümüz şartları içerisinde bayağı bir pahalı olmasına bir çözüm getirecek olması konusunda beklenti bulunan Google Stadia'nın, fiyatının tamamen karşılanabilir  bir seviyede olması halinde ülkemiz içinde fazlasıyla büyük oyuncu kitlesinin tarafından kullanılacak olduğu da tahmin edilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.