Doktorlar uyarıda bulundu

Doktorlar çok ciddi bir şekilde el yaralanmalarını önlemek amacıyla köpek sahiplerinin tasmaları el ile birlikte bilek ve de parmaklarına dolamamaları şeklinde bir uyarıda bulundu.

Doktorlar uyarıda bulundu


Doktorlar çok ciddi bir şekilde el yaralanmalarını önlemek amacıyla köpek sahiplerinin tasmaları el ile birlikte bilek ve de parmaklarına dolamamaları şeklinde bir uyarıda bulundu.

Uzmanlar ise tasmayı tutuş şeklinden dolayı binlerce sayıdaki köpek sahibinin elleri üzerinde kesik, sürtünmeden kaynaklanan yanma ile birlikte kırık ve de bağ dokusunun zedelenmesi riski altında bulunduğunu da ifade ediyor.

İngiliz  asıllı El Cerrahları Birliği'nin yapmış olduğu açıklamasına bakılır ise, yalnızca ülkenin güneybatı kıyısında yer alan Cornwall bölgesi içerisinde geçtiğimiz sene 30 kişinin çok ciddi bir şekilde el yaralanmalarından dolayı tedavi görmekte olduğunu açıkladı.

2 tane golden retriever sahibi olduğu açıklanan 65 yaşında bulunan Jillian Tisdale ise bu kişilerden sadece bir tanesi.

Tisdale, köpeklerinden bir tanesini yürüyüşe çıkarttıktan sonra evine geri dönecekti. Fakat hayvan farklı bir  tane köpek görüp heyecanlandıktan sonra ani bir şekilde atıldı. Tisdale ise, bu tasmayı sağ elinin orta parmak kısmına doladığından dolayı yaralandı. Orta parmağının derisi soyularak yumuşak dokular dışarı çıkmış bir durumdayken öteki parmaklarında ise  ağır  bir şekilde kesikler meydana geldi, işaret parmağı  ise çıktı.

Tedavi olduktan sonra ise Tisdale'in parmakları eski durumuna geri döndü. İngiltere'nin tamamında evlerde 8.5 milyon tane köpek yer aldığı da tahmin edilmekte.

Tisdale'i tedavi etmiş olan cerrah Rebecca Dunlop'a göre son senelerde tasmadan kaynaklanmış el yaralanmaları konusunda çok önemli bir artış bulunuyor. Bu çeşitteki yaralanmaların bazen senelerce devam eden bir tedavi gerektirebilecek olduğunu ifade eden Dunlop, tedavinin sonrasında parmakların eski durumuna dönmeyebilecek olduğuna da dikkat çekmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.