Google üzerinde tuvalet kağıdı aramasında çıkan sonuç şoke etti

Google şirketine saldırmış olan siber korsanlar, Pakistan bayrağı aratıldığı zaman tuvalet kağıdının gösterilmesini sağlamış oldular.

Google üzerinde tuvalet kağıdı aramasında çıkan sonuç şoke etti


Google şirketine saldırmış olan siber korsanlar, Pakistan bayrağı aratıldığı zaman tuvalet kağıdının gösterilmesini sağlamış oldular.

Google arama motoru, dünya üzerindeki en fazla siber saldırı almakta bulunan web sitesi. Buna neden olarak ise basit bir şekilde ulaşılabilir bir durumda bulunması ve en fazla kullanılmakta olan web sitesi olarak öne çıkması gösterilebilir. 14 Şubat tarihi içerisinde Hindistan yönetimi altında yer alan Kaşmir'de, tam 40  tane askerin yaşamını yitirmesinden sonra hackerlar bu şekilde seslerini duyurmayı istediler.

Hindistan ile Pakistan arasında yer alan gerginlik, sosyal medya ile birlikte internetin kendisine sıçramış oldu. Hint  asıllı hacker'lar, yaşanmış olan gelişmeleri protesto edebilmek amacıyla Google şirketine ait olan arama motorunun arama algoritmalarını tamamen bozdu. Bir zamandan beri ''Pakistan'' şeklinde arama yapmış olan herkes, bir tarafta tuvalet kağıdı görseli ile karşılaşmaya başlamış durumda.

Aslına bakılır ise karşımıza çıkan bu sürecin bir hack işlemi yapılmış olduğunu da söylemek çok zor. Geçmiş dönem içerisinde de pek çok değişik grup Google arama motorunun algoritmasını kullanıp bu tipte çeşitli eylemler gerçekleştirmişti. Maalesef ki, firmanın yapılmış olan aramaları iyileştirmek ve  daha da özelleştirmek amacıyla kullanmakta olduğu yapay zeka ile birlikte yazılımlar bazı durumlarda bu şekilde manipüle edilebilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.