Microsoft şirketi katlanabilir bilgisayar mı yapacak?

Microsoft şirketinin 2 ekrana sahip bir Windows 10 işletim sistemli cihazı üstünde çalışmakta olduğu artık bir sır değil lakin yakın zaman içerisinde paylaşılan bir patent dosyası, şirketin aynı zaman içerisinde bükülebilir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar geliştirmekte olduğu üstünde de çeşitli ipuçları vermekte.

Microsoft şirketi katlanabilir bilgisayar mı yapacak?


Microsoft şirketinin 2 ekrana sahip bir Windows 10 işletim sistemli cihazı üstünde çalışmakta olduğu artık bir sır değil lakin yakın zaman içerisinde paylaşılan bir patent dosyası, şirketin aynı zaman içerisinde bükülebilir ekrana sahip bir dizüstü bilgisayar geliştirmekte olduğu üstünde de çeşitli ipuçları vermekte. 2017 senesinin son dönemlerine doğru dosyalanmış olan ''Taşınabilir ve de bükülebilir ekrana sahip cihaz'' dosyalarının, dizüstü bilgisayarlarda ekranın iç tarafa doğru katlanmasını sağlamakta bulunan yeni bir mekanizmayı açıklamış durumda bulunduğunu da görmek olanaklı.

Aslında bu patent dosyası herhangi bir tane Microsoft  şirketi ürününden söz etmiyor olsa bile, bükülebilir  özelliğe sahip ekran teknolojisinin dizüstü bilgisayarlar üzerinde, giyilebilir cihazlar üzerinde ve el cihazlarında kullanılabilecek olduğunu da açık bir şekilde vurgulamakta. Patent aynı zaman içerisinde çok yüzeye sahip cihazlarda bükülebilir  özelliğe sahip ekran projesinin donanımsal durumdaki çalışmalarıyla alakalı olarakta detaylar vermekte.


Patent dosyaları pek çok zaman piyasaya çıkartılmış olan ürünle örtüşmüyor olsa bile, bükülebilir özelliğe sahip ekranlar son zamanlar içerisinde tamamen yaygınlaşmış bir halde. Konsept, aslında en iyi biçimde Samsung şirketinin akıllı telefonlarında ve de Royale Flexpai isimli cihaz üzerinde görülebilir. Microsoft şirketi, Windows 10 işletim sisteminin katlanabilir özelliğe sahip cihazlarda bulunan bir versiyonu üstünde çalışmakta olduğu açıklamasında da bulundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.