Güney Kore Linux'a geçiş yapmaya hazırlanmakta

Gelecek yıl içerisinde Windows 7 işletim sisteminin fişinin çekilmesi konusunda hazırlık yapmak isteyen Güney Kore, devlet yönetiminde yer alan bütün bilgisayarları Windows işletim sisteminden Linux işletim sistemine geçirecek olduğunu açıkladı.

Güney Kore Linux'a geçiş yapmaya hazırlanmakta


Gelecek yıl içerisinde Windows 7 işletim sisteminin fişinin çekilmesi konusunda hazırlık yapmak isteyen Güney Kore, devlet yönetiminde yer alan bütün bilgisayarları Windows işletim sisteminden Linux işletim sistemine geçirecek olduğunu açıkladı. Windows 7 işletim sisteminin yaşamı 14 Ocak 2020 senesinde son bulmuş olacaksa bile Microsoft şirketi, 3 sene daha bu sisteme desteğini devam ettireceği açıklamasını yapmıştı.

Windows 7 işletim sisteminin ''End of Life'' (Yaşamın Sonu) tarihinden daha sonraki ücretleri ise 3 yıl içinde giderek artmış olacak. End of Life’tan sadece 1 sene sonrasında bilgisayar başına ücretler 25 dolar tutarında, ikinci seneye girildiğinde 50 dolar tutarında ve üçüncü seneye girildiğinde ise 100 dolar tutarına kadar çıkacak. Yani aslında Güney Kore benzerindeki devletler için Windows 7 işletim sisteminin maliyeti fazlasıyla yüksek  bir seviyede olacak.

Güney Kore benzerindeki devletlerin kullanabilecek olduğu bir başka işletim sistemi Windows 10'a bakıldığındaysa sistem bilgilerini Microsoft şirketine göndermesinden dolayı hükümetler açısından büyük bir güvenlik riskleri oluşturmakta.

The Korea Herald’a bakılır ise, Windows işletim sisteminden Linux tabanına sahip işletim sistemine geçecek durumda bulunan Güney Kore hükümetinin tam olarak hangi Linux dağıtımını kullanacak olduğu da halen kesin değil. Ülkenin İçişleri Bakanlığı ise Linux işletim sisteminin geçişin fazlasıyla pahalı bir tutarda olmasını ve yeni bilgisayar alma işlemlerinin hükümete tam olarak 655 milyon dolar tutarındaki bir paraya mal olmasını beklemekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.