Tren makinist ehliyetleri için yeni bir tane düzenleme

Tren makinistinin ehliyeti, belirlenmiş şartların sağlanmış olduğuna yönelik belgelerin ibrazı durumunda 10 sene kullanılabiliyor olacak.

Tren makinist ehliyetleri için yeni bir tane düzenleme


Tren makinistinin ehliyeti, belirlenmiş şartların sağlanmış olduğuna yönelik belgelerin ibrazı durumunda 10 sene kullanılabiliyor olacak.

Ulaştırma ile Altyapı Bakanlığı'na ait olan ''Tren Makinist Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Yönelik Yönetmeliği'' Resmi Gazete içerisinde paylaşılarak, yürürlüğe girmiş oldu.

Buna bakılır ise, tren makinistlerinin ehliyeti, kişisel bir şekilde emniyet belgesinin yerine de geçiyor olacak ve tren makinistine ayrı bir şekilde kişisel emniyet belgesi düzenlenmesi için gerek bulunmayacak.

Tren makinisti görevini yürütmekte olan personelden, tehlikeli madde taşımacılığı yapacak olanların Tehlikeli Maddelerin Demiryoluyla Taşınması Konusunda Eğitim Yönergesi'nde belirtilmiş konulara uygun sertifika alması mecburi olacak.

Tren makinistinin ehliyeti, belirlenmiş şartların sağlanmış olduğuna yönelik belgelerin asıllarının bakanlığa ibraz edilmesi durumunda ise 10 sene boyunca geçerli olabilecek.

Trenlerin makinistleri, 45 yaşlarına kadar 5 senede bir, 45 ila 55 yaşları arasında 3 senede bir, 55 yaşından sonra 2 senede bir, tam teşekküllü durumdaki devlet hastaneleri ile birlikte devlete ait  olan üniversite hastanelerinden en az göz ile birlikte kulak, boğaz, burun,  nöroloji, dahiliye, psikiyatri, genel cerrahi, kardiyoloji, ortopedi ve travmatoloji  branşları içerisinden periyodik bir şekilde sağlık kurulu raporu almış olacak.

Sağlık kurulu raporu içerisinde işitme testine yönelik bilgiler ya da test sonucuna, göze yönelik bilgilere yer verilmiş olacak ve raporun sonrasında ''Tren makinisti olarak çalışabilir'' şeklindeki yazının yer alması da mecburi olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.