Huawei Mate 20 Pro modelinin yapay zeka özellikleri

Dünya üzerindeki ilk 7 nm özelliğine sahip işlemcisi olan ve Eylül ayı içerisinde tanıtımı yapılan HiSilicon Kirin 980, 10 nm özelliğindeki işlemcilere bakılırsa fazlasıyla yüksek bir performans sağlarken, aynı zaman içerisinde enerji verimliliğini ise en yüksek noktaya çekmektedir.

Huawei Mate 20 Pro modelinin yapay zeka özellikleri


Dünya üzerindeki ilk 7 nm özelliğine sahip işlemcisi olan ve Eylül ayı içerisinde tanıtımı yapılan HiSilicon Kirin 980, 10 nm özelliğindeki işlemcilere bakılırsa fazlasıyla yüksek bir performans sağlarken, aynı zaman içerisinde enerji verimliliğini ise en yüksek noktaya çekmektedir. Kirin 980 isimli işlemci, sahip bulunduğu çift NPU'yla yapay zeka hususunda çok büyük bir avantaj sağlamakta.

Huawei şirketi bu yapay zeka ile ilgili ünitesini 2 beyin gücü şeklinde nitelendirmekte. Kirin 970 işlemcisinde yer alan tek Nöral Bilgi İşlem Ünitesi’nin (NPU) tam tersine 2li kullanımla performans %120 oranında artmakta ve bu birim işlemcinin dakika içerisinde 4500 görüntü algılayabilmesine de yardımcı olabilmekte. Böylelikle Mate 20 Pro modeli daha önceki modellere bakılırsa çok daha akıllı ve  de ne istediğinizi bilmekte olan bir cihaza dönüşmekte.

Yapay zeka ise bu telefonun her tarafında karşınıza çıkarken en fazla yararı dokunan alanlar batarya ile birlikte kamera ve  de video düzenleme şeklinde göze çarpmakta. Akıllı yönetimle birlikte telefonunuzun pili fazlasıyla dengeli  bir şekilde harcanırken, fotoğraf kısmında 1.500’den çok senaryoyu tanınabilmekte.

Öte yandan 25 değişik kategoriyi tanımakta olan güncellenmiş Yapay Zeka desteğine sahip fotoğrafçılık, şimdi bir resimdeki değişik nesneleri ve sahneleri ayırt edebilmekte. Renklerden tutunda, parlaklıkla birlikte kontrasta kadar pek çok özellik yapay zekanın tarafından otomatik bir şekilde dengelenebilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.