iPhone alabilmek için böbreğini satmış

Apple şirketi, 2010 senesi içerisinde iPhone 4 modelinin tanıtımını yapmış ve hayranları tarafından da fazlasıyla beğenilmiş olan bu modeli satışa çıkartmıştı.

iPhone alabilmek için böbreğini satmış


Apple şirketi, 2010 senesi içerisinde iPhone 4 modelinin tanıtımını yapmış ve hayranları tarafından da fazlasıyla beğenilmiş olan bu modeli satışa çıkartmıştı. 2011 senesi içerisinde 17 yaşında bulunan Çin’li bir genç olan Xiao Wang, bu telefonu almış olan kullanıcılardan bir tanesi. Fakat onun satın alma konusundaki yöntemi ve sonrası az daha karmaşık. Çin asıllı genç okulu içerisinde bir statü göstergesi olduğundan dolayı, iPhone 4 modelini alabilmek maksadıyla can atmaktaydı.

iPhone 4 modelini satın almayı isteyen genç, yeterli  bir para bulamadığı için böbreklerinden bir tanesini satma konusunda karar verdi. O zamanlarda iPhone 4 cihazını almasına çok fazla yetecek olan 3,200 dolar tutarındaki bu anlaşmayı yaptı ve de böbreğinin bir tanesini sattı. Asya'nın kaynaklarına bakılır ise bu operasyon yasadışı bir şekilde  ve uygunsuz olarak gerçekleşti.

Wang‘ın ameliyat gerçekleşmiş olduğu konum, yeterli bir biçimde sterilize edilmediğinden dolayı Wang’ın böbreklerinden bir tanesi enfeksiyon kaptı. Bu gerçekleşen enfeksiyon esnasında Wang, ölümcül durumdaki bir hastalığa yakalandı. Asyanın kaynaklarına bakılır ise o zaman iPhone 4 modelini almak amacıyla bile yeterli maddi bir kaynağa sahip bulunmayan ailesi, diyaliz masraflarından sonra çok daha kötü bir duruma gelmiş oldu.

Şu anda 24 yaşında bulunan Xiao Wang, yaşamının kalanını diyalize bağlı bir biçimde geçirmiş olacak. Çok daha önemli durumda bulunan taraflardan bir tanesi, o zamanlar almak amacıyla böbreğini satmış olduğu elektronik aletin yüzüne, şu anda kimsenin bakmamakta olması.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.