Huawei şirketi alternatif işletim sistemini yakında duyuracak

Çin teknoloji devlerinden biri olan Huawei şirketi, Amerikan şirketlerinin Huawei şirketine bir şey satışı yapmadan önce hükümetten izin almasını gerektirmekte olan bir kara listeye yerleştirmiş durumda.

Huawei şirketi alternatif işletim sistemini yakında duyuracak


Çin teknoloji devlerinden biri olan Huawei şirketi, Amerikan şirketlerinin Huawei şirketine bir şey satışı yapmadan önce hükümetten izin almasını gerektirmekte olan bir kara listeye yerleştirmiş durumda. Bu durumun üstüne ise Google şirketi ile birlikte Intel şirketi ve  de Microsoft şirketi, Huawei şirketine hizmet vermekten tamamen vazgeçti.  

Huawei şirketi geçmiş dönemde Google şirketi ya da Microsoft  şirketi yazılımlarından bloke edilmek pozisyonunda bırakılması durumunda kendisine ait işletim sistemlerine sahip durumda bulunduğunu ifade etmişti. Şimdi ise firmanın en üst düzey yöneticilerinden biri CNBC platformuna, işletim sisteminin bu senenin son çeyreğine kadar tamamen hazır bir durumda olabileceğini ve Çin haricinde kalan marketler için 2020 senesinin ilk ya da 2. çeyreği içerisinde mevcut bir versiyonun hazırlanabilecek olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Huawei şirketinin CEO’su  görevinde bulunan Richard Yu; ''Bugün halen Microsoft Windows işletim sistemi ve Google Android’e bağlı bir durumdayız. Fakat bunu kullanamayacak bir pozisyona gelirsek, Huawei şirketi B planını da kendi işletim sistemini kullanabilmek amacıyla hazırlayacaktır'' ifadelerine yer verdi. 

Huawei şirketinin Android  işletim sistemi kullanmasının engellenmiş olması, telefonların kullanılabilmesine engel olabilir zira telefonlar üzerinde tüketicilerin uygulama indirmiş oldukları Google Play Store yer almayacak fakat Richard Yu, kendisine ait uygulama mağazalarının kullanılabilecek olduğunu ifade etti. Huawei App Gallery ise, şu an içerisinde Huawei şirketinin cihazları üzerinde yüklü, fakat tüketiciler genel olarak Google Play Store’u kullanmakta. 

Richard Yu ise; ''Bunu hiç bir şekilde yapmayı istemiyoruz fakat Amerika Birleşik Devletleri'nin hükümeti bizleri bunu yapmaya zorlamakta. Bu çeşitte bir yaptırım yalnızca bizim için de değil, Amerika Birleşik Devletleri için de çok daha kötü olacaktır zira biz Amerika Birleşik Devletleri'nin pazarını da desteklemekteyiz'' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.