Huawei şirketi Android işletim sisteminin sonunu mu getirecek?

Huawei şirketi, Trump yönetimi tarafından alınan yaptırım kararından hemen sonra kendisine ait işletim sistemini yapacağı konusunda açıklama yapıp Amerika Birleşik Devletleri'nin yanı sıra özellikle de Google şirketine kılıç çekmiş oldu.

Huawei şirketi Android işletim sisteminin sonunu mu getirecek?


Huawei şirketi, Trump yönetimi tarafından alınan yaptırım kararından hemen sonra kendisine ait işletim sistemini yapacağı konusunda açıklama yapıp Amerika Birleşik Devletleri'nin yanı sıra özellikle de Google şirketine kılıç çekmiş oldu. Google şirketi, Huawei şirketine ait  Android işletim sistemi lisansını iptal etmiş olduğu konusunda açıklama yaptı ve bu durum ise dünya üzerindeki en büyük 2. telefon üretici firmanın geliştirecek olduğu yeni akıllı telefon modellerinde Android işletim sistemini kullanmayacak olduğu anlamına geliyor.

Çin asıllı teknoloji devlerinden biri olan Huawei şirketi de, kendisine ait işletim sistemiyle ilgili olarak kesin bir açıklamayı halen gerçekleştirmedi. Firma, kendilerine ait işletim sisteminin Android işletim sistemine oranla daha da hızlı bir durumda bulunduğunu ve Çin asıllı telefon üretici firmalarının Hongmeng OS işletim sistemini çok fazla beğenmiş olduğu açıklamasını yapmak ile yetindi. Şimdilerde de Amerika Birleşik Devletleri'nde merkezi bulunan bir tane araştırma firması, Hongmeng OS işletim sisteminin Android işletim sistemi için çık büyük bir tehdit olarak çıkacağı açıklamasını yaptı.

Strategy Analytics adına sahip bir firma tarafından yapılan en son araştırmaya bakılacak olursa Huawei şirketi, kendisine ait yeni işletim sistemini 2019 senesinin son dönemlerinde Çin üzerinde yer alan müşterilerinin hizmetine sunmaya başlayacak. 2020 senesinin ilk dönemlerinde de Hongmeng OS işletim sistemi, Avrupa pazarı içerisine açılmış olacak. Öte yandan söz konusu bu yeni  işletim sistemi, Android işletim sisteminin küresel pazar üzerindeki kontrolünü komple kaybetmesine sebep olmasa dahi baskın durumda bulunan konumunu çok büyük bir oranda zayıflatmış olacak.

Android isimli işletim sistemi, küresel alanda yer alan pazarın %80'lik bir kısmından daha çoğuna hakim. Fakat dünya üzerindeki en büyük akıllı telefon üretimi gerçekleştiren Samsung şirketi ile birlikte 2. en büyükler arasında yer alan akıllı telefon üreticilerinden Huawei şirketi, Android işletim sisteminin bu konum üzerinde yer almasını büyük faktörlerin arasında bulunuyor. Huawei şirketinin Hongmeng OS işletim sistemini kullanacak olması Android işletim sistemine çok ciddi bir açıdan zarar verebilecek olduğu gibi muhtemel bir Samsung şirketinin hamlesi, Android işletim sisteminin sonunu bile getirecek olabilir.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.