Huawei şirketi Apple'ı tekrar geçti

Huawei  şirketi ile Apple şirketinin savaşı sürüyor.

Huawei şirketi Apple'ı tekrar geçti


Huawei  şirketi ile Apple şirketinin savaşı sürüyor. Dünya üzerindeki en büyük akıllı telefon üreticisi olabilme hedefiyle çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiren Huawei şirketi, geçmiş olduğumuz aylarda çoğalan akıllı telefon sevkiyatıyla beraber Apple şirketini geride bırakıp 2. sıraya yerleşebilmeyi de başarmıştı.

Global açıdan her geçtiğimiz gün satış rakamlarını  çok daha fazla arttırmayı başaran teknolojinin devi, bilmekte olduğunuz gibi 200 milyon taneden çok akıllı telefon satmış olduğunun duyurusunu yapmıştı.

Bahsi geçen bu durumla alakalı olarak Nikkei Asian Review tarafından paylaşılmış olan verilere bakılırsa, Çin asıllı şirket Apple şirketini bir defa daha geride bırakıp ilk defa 1 seneyi ikinci sırada bitirmeyi başarmış oldu.

Nikkei Asian Review'in paylaştığı verilere bakacak olursak, Huawei şirketinin 2017 senesinde 153 milyon tane akıllı telefon satışı yapıp listenin 3. sırasında yer almış olduğunu da görüyoruz.

2018 senesi içerisinde ise P20 modeli ve Mate 20 modeli ile tabiri caiz ise çok büyük bir sıçramaya imza atmayı başaran teknoloji devi, satış rakamlarını da %30’luk bir oran ile artırmayı başarmış oldu. Böylelikle 200 milyon taneden daha çok akıllı telefon satışı gerçekleştiren Çin asıllı üretici, ilk defa 1 seneyi 2. sırada bitirmiş oldu.

International Data Corp. (IDC) şirketinin verilerine göre ise Çin asıllı dev, 2017 senesinde küresel akıllı telefon pazarının %10.4‘lük bir kısmına sahip bulunduğu belirtilmekte. Bu sene de, bahsi geçen bu oranı daha fazla çoğaltmış olan firma, küresel açıdan Apple şirketini geride bırakıp liderliğe bir adım daha yaklaşmış oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.