Huawei şirketi gelecek ay kendi işletim sistemini tanıtabilir

Amerika Birleşik Devletleri ile Huawei şirketi arasında yer alan gergin ortam, son günler içerisinde biraz yumuşamış durumda olsa bile Huawei şirketi, kendisine ait ekosistemini oluşturmayla alakalı çalışmaları aynı hızla devam ettiriyor.

Huawei şirketi gelecek ay kendi işletim sistemini tanıtabilir


Amerika Birleşik Devletleri ile Huawei şirketi arasında yer alan gergin ortam, son günler içerisinde biraz yumuşamış durumda olsa bile Huawei şirketi, kendisine ait ekosistemini oluşturmayla alakalı çalışmaları aynı hızla devam ettiriyor. Huawei şirketinin Google şirketine ait Android işletim sistemine özel bir alternatif oluşturma maksadıyla geliştirmeye başlamış olduğu HongMeng OS işletim sistemi, bu zamana kadar farklı sızıntılarla ortaya çıkartılmış olsa bile Huawei şirketinin 9 Ağustos tarihinde gerçekleştireceği geliştirici konferansı söz konusu bu yeni işletim sisteminin resmiyet kazanmış olduğu yer olarak karşımıza çıkabilir.

Eğerki Huawei şirketinin Google şirketiyle iş birliği biterse, milyonlarca sayıdaki Android işletim sistemi geliştiricisini de yitirmiş durumda bulunacak. Bu sebepten dolayı geliştiricileri  daha şimdiden kendisine ait platforma çekme konusunda bir hedefi bulunan Huawei şirketinin bu maksatla gerçekleştireceği Huawei Developer Conference 2019, paylaşılmış olan Çince poster ile beraber resmen duyurulmuş bir durumda. 5G ile birlikte Nesnelerin İnterneti konularını açık bir şekilde hedef almış durumdaki bu posterde, etkinliğin açılışla alakalı sunumu, teknik bir durumdaki tartışma forumu ve de  Codelabs ismine sahip kodlama atölyeleri yer almak üzere 3 değişik oturumda gerçekleştirilecek olduğu açıklaması yapıldı.

Etkinlik esnasında Huawei şirketinin yeni işletim sistemi olarak öne çıkan HongMeng OS ile birlikte firmanın gelecek planları konusunda daha yeni bilgilerin açığa çıkması konusunda beklentiler var. HongMeng OS işletim sisteminin Android işletim sistemi tabanlı olarak geleceği açıklanır ise geliştiricileri fazla bir şekilde  etkileyecek bir değişiklik meydana gelmeyecek fakat aksi durumda ise geliştiriciler yeni bir  tane daha işletim sistemine alışmak mecburiyetinde kalmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.