Örgüt bağlantıları araştırılmaya başlandı

Hatay ilinin Suriye sınırında yer alan ilçelerinden Reyhanlı'da, el yapımı patlayıcıdan (EYP) kaynaklanmış olduğu üzerinde durulan otomobil içerisinde gerçekleşen patlama esnasında ölen 3  tane Suriyelinin örgüt bağlantıları araştırılmakta.

Örgüt bağlantıları araştırılmaya başlandı


Hatay ilinin Suriye sınırında yer alan ilçelerinden Reyhanlı'da, el yapımı patlayıcıdan (EYP) kaynaklanmış olduğu üzerinde durulan otomobil içerisinde gerçekleşen patlama esnasında ölen 3  tane Suriyelinin örgüt bağlantıları araştırılmakta. Terörle Mücadele polis ekipleri, iç savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınmış olan Suriyelilerin bağlantılı durumda bulunabilecekleri kişileri gözaltına almaya başlamış bir durumda.

Mehmet Akif Ersoy Caddesi içerisinde dün saatler 13:00 civarında, Suriyelilere ait durumda bulunduğu tespit edilen 31 ML 278 geçici plakaya sahip otomobilde patlama gerçekleşti. Etrafta çok büyük bir korkuya sebep olan  bu patlamayla beraber otomobil, adeta bir alev topuna dönüştü. Bölgede yer alan binalardan bazılarının da camlarının kırılmış olduğu görüldü. Reyhanlı Kaymakamlığı'na sadece 1 kilometrelik uzaklıkta, Fatih Sultan Mehmet Camii'ne de 50 metrelik uzakta gerçekleşmiş olan bu patlama esnasında, otomobil içerisinde yer alan Suriyeli 3 şahıs, patlamanın şiddeti ile çevreye savrulmuştu.

Hatay Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü (TEM)'nün ekipleri, olayla alakalı soruşturmayı titizlikle devam ettirirken, patlamaya yönelik olarak gerçekleştirilmekte olan çalışmalar esnasında gözaltına alınanların olduğu ifade edildi. Fakat gözaltına alınmış olanların sayısı ve kimlikleri ile alakalı olarak herhangi bir şekilde bilgi aktarılmadı.

Ölmüş olan 3  tane Suriyelinin cesetleri de Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ile Uygulama Hastanesi'nin morguna götürüldü. Patlamadan dolayı Hatay kent merkezi ile birlikte çevre ilçeler içerisinden çok fazla sayıda güvenlik personeli Reyhanlı ilçesine kaydırılmış bir durumda. Güvenlik önlemlerinin dahilinde cumartesi günlerinde ilçe içerisinde kurulmakta bulunan Bağlar Mahallesi'nde yer alan semt pazarı, bu hafta içerisinde hiç bir şekilde kurulmadı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.