Huawei şirketi hedefine ulaştı

Huawei  şirketi akıllı telefon satışlarıyla birlikte 2018 senesinde istemekte olduğu hedefe ulaşmış oldu.

Huawei şirketi hedefine ulaştı


Huawei  şirketi akıllı telefon satışlarıyla birlikte 2018 senesinde istemekte olduğu hedefe ulaşmış oldu. Firma karşısına çıkmış olan problemlerle iyi bir biçimde başa çıkıp ve dikkatli bir risk yönetimi stratejisi uygulayarak satış oranlarını hedeflemiş olduğuna ulaştırmayı başarmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin akıllı telefon pazarını kırma konusundaki uğraşlarını ve Çin hükümeti ile olan ticaret çatışmasının çok daha fazla tırmanmış olduğu bu süreç içinde, Huawei şirketi satış oranlarında istemekte olduğu orana ulaşmayı başarmış oldu.

Firma, Apple şirketini hem 2. çeyrek içerisinde hem ise 3. çeyrek içerisinde 2018 senesinin küresel akıllı telefon satışları oranı ile birlikte geride bırakmış oldu. Bunun hemen sonrasında, 25 Aralık tarihine kadarki süre içerisinde 200 milyon  tane akıllı telefon satışı yapabilmenin hedeflenmekte olduğunu bildirdi. Bu hedef içerisinde 183 milyon tane birim dünyanın 4 bir tarafına ulaştı. Honor şirketi ile beraber 200 milyon tane hedefinin 215 milyon taneye ulaşacak olması da beklenmekte.

Hem Samsung şirketi hem ise Apple şirketi Huawei'nin yanı sıra Xiaomi ve Oppo benzerindeki firmalarla git gide artmaya başlayan rekabeti, küresel pazar liderliğini koruyabilmek amacıyla savuşturmaya çalışmakta. Samsung şirketi 3. çeyrekteki sevkiyat hacmi geçtiğimiz seneye oranla yaklaşık %13 oranında bir düşüş sergiledi ve Apple satışları içerisindeyse Temmuz ila Eylül döneminde çok büyük bir durgunluk yaşanmış oldu.

Analistlere bakılır ise ise Apple şirketi ve Samsung  şirketi gibi 2 büyük şirketin pazar hacminin düşmesinden ötürü Huawei şirketinin 2019 senesinde hedeflemekte olduğu satış oranlarına daha kısa zamanda ulaşması beklenmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.