Huawei şirketi o liste içerisinden de çıkartıldı

Google şirketi, Huawei  şirketine ait cihazlara Android desteğini kesecek olduğunu açıklamasının hemen sonrasında olanlar oldu.

Huawei şirketi o liste içerisinden de çıkartıldı


Google şirketi, Huawei  şirketine ait cihazlara Android desteğini kesecek olduğunu açıklamasının hemen sonrasında olanlar oldu. Google şirketi Huawei şirketi ile ilgili yaptırımlarına hiç bir şekilde son vermedi ve şimdi ise Android Kurumsal Tavsiye Edilenler listesi içinden Huawei  şirketine ait cihazları tamamen çıkarttı.


Huawei şirketi bu liste içerisinde; Mate 10 modeli ile birlikte P10 modeli, Mate 20 modeli ve de MediaPad M5 modeli gibi cihazlarıyla yer almaktaydı. Çalışan personellerine telefon ile tablet dağıtımı yapmak isteyen işletmelere özel seçenek oluşturmakta bulunan bu liste, markalar yönünden de tanıtım aracı şeklinde çok iyi bir fırsattır.

Bu söz konusu vaziyetin yanı sıra bütün Huawei şirketine ait telefonlar da resmi durumdaki android.com sitesi üzerinden kaldırıldı. Daha öncesinde Mate X model 5G desteği ile beraber P30 Pro modeli ile mükemmel kamerasıyla site içerisinde öne çıkmaktaydı. Bütün bu yaptırımlar aslında bir şey anlam ifade etmekte. Google şirketi artık Huawei şirketiyle hiç bir şekilde çalışmayacak ve bu sebepten dolayı firmaların güvenlik güncellemesi almıyor olacak telefonları da kullanmaması istemekte olacak.


Belki de ilerleyen bir gün bu yaptırımlar sona etmiş olur ve Çin'le Amerika Birleşik Devletleri, ticari bir şekilde anlaşmaya varır ise yeniden Android işletim sistemine sahip Huawei  şirketinin cihazlarını görebiliriz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.