Huawei şirketi Play Store'a AppGallery ile rakip olacak

Huawei şirketi, Amerika Birleşik Devletleri'nin firmaya yapmış olduğu yaptırımlardan dolayı Google şirketinin Android işletim sistemiyle birlikte Android işletim sisteminin uygulamalarına de erişimini yitirmişti.

Huawei şirketi Play Store'a AppGallery ile rakip olacak


Huawei şirketi, Amerika Birleşik Devletleri'nin firmaya yapmış olduğu yaptırımlardan dolayı Google şirketinin Android işletim sistemiyle birlikte Android işletim sisteminin uygulamalarına de erişimini yitirmişti. Bu durumun üzerine kendisine ait işletim sistemini geliştirmiş olan firma, aynı zaman içerisinde bir tane  uygulama mağazasının üstünde de çalışmalar yapıyor.  

Huawei şirketinin kendisine ait bir uygulama mağazası olarak öne çıkan AppGallery isimli uygulama, firmanın kendi cihazları üzerinde yüklü bir şekilde kullanıcılara gelmekteydi fakat Google şirketinin uygulama mağazasına bakıldığında onun yanında sönük kalmaktaydı. Şimdi de Huawei şirketi, uygulamayı  çok daha kullanılabilir bir duruma getirmek amacıyla uğraşmakta. 

XDA-Developers tarafından hazırlanmış olan rapora bakılırsa Huawei şirketi, geliştiriciler için Android  işletim sistemi uygulamalarını AppGallery üzerinde yayınlamalarını istemekte oldukları mailler yollamaya başladı. Firma, yollanmış olan mailler içerisinde geliştiricilere, Huawei  şirketi çatısının altına gelmeleri halinde tam  bir destek verecek olduğunu ve ayrıca AppGallery isimli uygulamanının yaklaşık  olarak 270 milyon  tane kullanıcısının yer aldığını da ifade etti. 

Aslında yine firmanın geliştiricileri kendilerine ait marketlerine gelmek amacıyla ikna etmiş olsa da Gmail ile birlikte YouTube ve de Haritalar benzerindeki uygulamaların eksik olması Huawei şirketi açısında bir sıkıntı olacak gibi durmakta. Bu söz konusu uygulamaların yok olması Huawei markasına ait telefonların Samsung şirketi ile birlikte Xiaomi  şirketi gibi alternatiflerin yanında  çok daha sönük kalmasına sebep olacaktır 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.