Huawei şirketi üzerindeki yaptırımlar azalacak mı?

Amerika Birleşik Devletleri'nin Hazine Sekreteri  görevinde bulunan Mnuchin, pazar gününde yapmış olduğu açıklama içerisinde;

Huawei şirketi üzerindeki yaptırımlar azalacak mı?


Amerika Birleşik Devletleri'nin Hazine Sekreteri  görevinde bulunan Mnuchin, pazar gününde yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Çin'le ticareti sürdürürsek Çin’den de bu konuyla alakalı rahatlatıcı bir takım tavırlar görmüş olursak belirli garantiler kapsamında Huawei şirketine karşı başlayan yaptırımlarımızı tekrardan gözden geçirebiliriz fakat ulusal güvenlik problemleri hususunda yaptırımlarımız sürecektir.'' ifadelerine yer verdi.

Amerika Birleşik Devletleri, Mayıs ayı içerisinde ülkenin firmalarının teknolojilerini yabancı şirketlere satmalarını yasaklamasını sağlamakta olan ve ulusal bir  güvenlik yönünden riskli bulmuş olduğu şirketlere ticari bir şekilde yasak koymuş olan bir yasa duyurmuştu. Bu yasa çıktıktan sonra uzun bir süredir Amerika Birleşik Devletleri'nin istihbarat topluluğunun tarafından  büyük bir güvenlik tehdidi şeklinde gözükmekte olan Huawei  şirketi çok ciddi yaptırımlarla da  karşı karşıya kalmaya başlamıştı. Bu yasa ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri merkezli firmalar Huawei şirketine parça ile birlikte yazılım satışı gerçekleştirmeyi tamamen durdurdu ve bunun sonrasında ise Amerika Birleşik Devletleri'yle Çin arasında başlayan ticari savaş gitgide daha da kızgınlaşmaya başladı.

Amerika Birleşik Devletleri'yle Çin arasında başlayan ticaret savaşı devam etmekte lakin Trump geçtiğimiz hafta Çin'le gerçekleştirilecek ticaret anlaşması içerisinde Huawei şirketinin çok büyük  bir rolünün bulunduğunu da ifade etti. Çin de bunun  aslında bir müzakere numarası olarak öne çıktığını ve Amerika Birleşik Devletleri'nin baskın karakteri oynamaya çalışmakta olduğunu ifade etti. Amerika Birleşik Devletleri'nin Hazine Sekreteri görevinde bulunan Mnuchin de ''Çin anlaşmayla birlikte ilerlemek istemekteyse şartlar üstünde konuşup ilerlemeye tamamen  hazırız. Çin eğerki ilerleme gerçekleştirmek istememekteyse Başkan Trump bu yaptırımlar ile ilerlemekten çok  daha mutlu bir durumda olacaktır.'' şeklinde bir açıklama gerçekleştirdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.