11.000 Tane yetenekli öğrenci aranmakta

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), Türkiye'nin tamamında yer alan 82 tane güzel sanatlarla birlikte 76  tane spor lisesinin 9. sınıfları için özel yetenek sınavı yapılarak 11.000 taneye yakın öğrenci yerleştirilmiş olacak.

11.000 Tane yetenekli öğrenci aranmakta


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), Türkiye'nin tamamında yer alan 82 tane güzel sanatlarla birlikte 76  tane spor lisesinin 9. sınıfları için özel yetenek sınavı yapılarak 11.000 taneye yakın öğrenci yerleştirilmiş olacak. Bu sene içerisinde fen liseleri ile birlikte sosyal bilimler liseleri, Anadolu liseleri, proje uygulamakta olan eğitim kurumlarıyla beraber mesleki ve de teknik Anadolu liselerinde yer alan Anadolu teknik programları, 1 Haziran tarihi içerisinde yapılmış olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) dahilindeki merkezi sınav puanı ile birlikte öğrenci alıyor olacak. Sınavsız  bir şekilde yerleştirmede de öğrencilerin ikametgahları için en yakın  konumdaki okullara kayıtları tercihlerine göre yapılıyor olacak.

Bakanlık tarafından 1 Haziran tarihi içerisinde yapılmış olan LGS dahilindeki merkezi sınav veyahut adrese dayalı bir durumdaki yerleştirme seçeneğinin haricinde çocuklarının spor ile birlikte sanat veya müziğe  karşı bir kabiliyetinin bulunduğunu düşünmekte olan veliler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bulunan güzel sanatlar ile birlikte spor liselerine kayıt amacıyla bugün itibariyle 28 Haziran tarihine  kadar bir başvuru yapabiliyor olacak. Öğrencilerin bütün listeleri ise 29 ila 30 Haziran tarihi içerisinde resmi bir şekilde açıklandıktan sonrasında Temmuz ayının ilk haftası içerisinde yetenek sınavları tamamlanmış olacak ve  de öğrencilerin okul kayıtları LGS  içerisindeki sonuçlarına bakılmadan yapılabiliyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.