Huawei şirketi Y5 Lite modelini tanıttı

Telefon konusundaki çeşitliliğini her geçtiğimiz gün çoğaltmayı sürdüren Huawei şirketi, geçmiş olduğumuz günlerde tanıtımını yapmış olduğu Y7 Pro 2019 modelinin hemen sonrasında, Y5 Lite modeliyle beraber kullanıcıların karşısına çıkmış oldu.

Huawei şirketi Y5 Lite modelini tanıttı


Telefon konusundaki çeşitliliğini her geçtiğimiz gün çoğaltmayı sürdüren Huawei şirketi, geçmiş olduğumuz günlerde tanıtımını yapmış olduğu Y7 Pro 2019 modelinin hemen sonrasında, Y5 Lite modeliyle beraber kullanıcıların karşısına çıkmış oldu. Huawei Y5 Lite modeli ise firmanın ürettiği 2. Android Go platformuna özel telefonu.

Y5 Lite modelinin 5.45 inç büyüklüğüne sahip olan IPS LCD  özelliğindeki ekranı 1440 × 720 piksellik bir çözünürlük sunmakta. 1 GB'lık bir RAM ve 16 GB'lık bir dahili depolama alanına ev sahipliği yapmakta bulunan bu akıllı telefon, gücünü ise MediaTek şirketinin MT6739  isimli işlemcisinden almakta.

1.5 GHz'lik bir hızda çalışmakta olan 4 çekirdekli bir işlemci olarak öne çıkan MT6739 isimli işlemci, Cortex-A53 isimli çekirdeklerinden oluşmakta. Cihazın arka kısmında 8 Megapiksellik bir çözünürlük sunan f / 2.0, ön kısmında da 5 Megapiksellik bir çözünürlük sunan f /2.2 özelliklerinde kamera yer almakta.

Depolama alanı da microSD kart kullanılarak arttırılabilme özelliğine sahip olan telefon, 3020 mAh kapasitesine sahip bir bataryadan beslenmekte. Huawei şirketinin bu  yeni modeli Android 8.1 Oreo Go Edition işletim sistemiyle çalışırken, Android 9 Pie Go Edition  isimli güncellemesini alıp almayacak olduğu konusunda ise bir bilgi bulunmuyor.

Şu an içerisinde Pakistan’da satışa çıkartılan bu telefon modeli, yaklaşık olarak 100 Euroluk bir fiyat etiketine sahip.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.