Huawei şirketi yeni cihazlarında o işletim sistemini mi kullanacak?

Huawei şirkenin zaman daralmaya başladı.

Huawei şirketi yeni cihazlarında o işletim sistemini mi kullanacak?


Huawei şirkenin zaman daralmaya başladı. 2 aydan çok daha kısa bir zaman içerisinde Google şirketinin işletim sistemi, Huawei  şirketi ve Google şirketi, Amerika Birleşik Devletleri'nin hükümetini ikna etmeyi başaramazsa firmanın yeni cihazlarına hiç bir şekilde yüklenemiyor olacak. Bu vaziyette ise Huawei şirketinin gelecek dönemde çıkartacağı telefonlarıyla alakalı olarak B planı şeklinde yeni bir işletim sistemini hazırlamış olduğu ifade edildi.

Geçmiş dönemde ismi geçmiş olan ARK isimli işletim sistemi, tekrar Android tabanına sahip olarak olabilir. Yeni  çıkmış olan bir rapor içerisindeyse Huawei şirketinin, Jolla’ya ait olan Sailfish OS  ismine sahip işletim sisteminin Rus yapımı bir tane versiyonunu kullanmayı istediği de iddia edilmekte. Aurora OS ismine sahip olan bu işletim sistemi, Fin firmalarından Jolla tarafından geliştirilmiş açık kaynak kodlu ve Linux tabanına sahip Sailfish OS  isimli Rus yapımındaki bir mobil işletim sistemidir.

Sailfish isimli işletim sistemi, orda en popüler durumdaki  işletim sistemlerinin arasında yer almıyor. Hatta şu anda Android işletim sistemi  ve de  iOS işletim sistemine rakip olabilecek bir nitelikte gözükmemekte fakat işletim sisteminin gizlilikle birlikte güvenlik hususuna odaklanmış olması, bir çok kullanıcıyı da daha şimdiden kendisine çekmiş bir vaziyette. Nokia şirketi ile birlikte ve Intel şirketinin durdurulmuş  durumdaki MeeGo isimli  işletim sistemine dayanmakta olan Sailfish isimli işletim sistemi, neredeyse komple değişik bir yazılım yığını kullanmakta. Bu zamana kadar piyasa içerisinde yer alan çok az bir sayıdaki telefon Sailfish OS işletim sistemiyle beraber sunulmuş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.