Huawei şirketi yeni telefon modelini duyurdu

Amerika Birleşik Devletleri'nin başlatmış olduğu yaptırımlarına karşı dik durma konusunda gayret gösteren Çin asıllı teknoloji üreticilerinden Huawei şirketi, Maimang 8 şeklinde adlandırılan fakat Mate 30 Lite ismiyle de bilinen akıllı telefon modelini resmen duyurmuş oldu.

Huawei şirketi yeni telefon modelini duyurdu


Amerika Birleşik Devletleri'nin başlatmış olduğu yaptırımlarına karşı dik durma konusunda gayret gösteren Çin asıllı teknoloji üreticilerinden Huawei şirketi, Maimang 8 şeklinde adlandırılan fakat Mate 30 Lite ismiyle de bilinen akıllı telefon modelini resmen duyurmuş oldu. Akıllı telefonun bütün özellikleri tanıtıldığı esnada telefonun fiyatı da ortaya çıkmış oldu. 

Telefon modelinin özelliklerine yakınen bakacak olursak; 6.21 inçlik büyüklüğe sahip FHD+ çözünürlük sunan bir ekranla karşımıza çıkacak. Kirin 710 isimli işlemcinin kullanılmış olduğu Huawei şirketinin yeni akıllı telefonu üzerinde 3.700 mAh gücünde bir batarya yer alıyor. Bununla beraber bu telefon, 6 GB'lik bir RAM desteğinin yanı sıra 128 GB'lik bir dahili belleğe de sahip. Telefonun  üzerindeki hafızası  ise 512 GB'lik bir boyuta kadar yükseltilebilmekte.

Bu söz konusu donanımsal özellikleri ile beraber Mate 30 Lite modelinin kamera özelliklerini de şöyle bir inceleyecek olursak; son zamanlar içerisinde görmeye alışmış olduğumuz 3'lü arka kamerasının kurulumu Mate 30 Lite modeli üzerinde de yer alıyor. Bu söz konusu kameralardan birincisi 24 megapiksellik çözünürlük sunan süper geniş açısı bulunan, ikincisi ise 16 megapiksellik bir çözünürlük sunan tekrar geniş açısı bulunan. En son üçüncüsü ise 2 megapiksellik bir çözünürlük sunan ve de derinlik algılama şeklindeki özellikle karşımıza çıkıyor.

Bütün bu özellikleri ile beraber Huawei Maimang 8 modeli veyahut  diğer adıyla Mate 30 Lite modelinin fiyatı Çin pazarı içerisinde 270 dolar tutarından (yaklaşık olarak 1.550 Türk Lirası tutarında) satılıyor olacak. Huawei şirketi tarafından yapılmış olan açıklamalara bakıldığında ise bu  yeni modelin Çin haricindeki ülkelerde satılması amacıyla bir planlarının bulunmadığı ifade edildi. Bu ise Mate 30 Lite modelini Türkiye piyasası içerisinde en azından şimdilik göremiyor olacağız anlamına gelmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.