Huawei şirketinden 8K televizyon hamlesi

Nikkei Asian Review şirketinin endüstri kaynaklarına dayanıp paylaşmış olduğu habere bakılır ise Çin asıllı tüketici elektroniği ve de telekomünikasyon firmalarından Huawei, bu sene içerisinde 5G desteği bulunan bir TV piyasaya sunmuş olacak.

Huawei şirketinden 8K televizyon hamlesi


Nikkei Asian Review şirketinin endüstri kaynaklarına dayanıp paylaşmış olduğu habere bakılır ise Çin asıllı tüketici elektroniği ve de telekomünikasyon firmalarından Huawei, bu sene içerisinde 5G desteği bulunan bir TV piyasaya sunmuş olacak. 8K  özelliğine sahip bir ekran çözünürlüğüyle karşımıza çıkacka olan bu TV, standart haldeki akıllı TV’leri çok daha yeni bir boyuta da taşıyabilmiş olacak.

İddialara bakılır ise 5G bağlantısı bulunacağı açıklanan bu TV,  geleneksel durumdaki yayın kutularına veyahut fiber optik kablolara hiç bir şekilde ihtiyaç duymuyor olacak. 5G kablosuz bağlantıya sahip olarak karşımıza çıkacak olan bu TV, çekim alanı içerisinde yer alan öteki cihazlarda hotspot görevi de görmüş olacak. Bunun kapsamında TV’nin bir açıdan bir router olarak kullanılabilecek olduğunu da söylesek yanlış olmaz.

5G özelliğine sahip bir bağlantı, yeni Huawei TV ürününün en önemli özelliklerinin arasında yer alıyor olsa bile 8K  özelliğine sahip ekran çözünürlüğü de hiç bir şekilde dikkate alınmayacak bir özellik değildir. 8K çözünürlüğe sahip ekranlar, standart durumdaki Full HD ekranlara bakıldığında 16 kat daha fazla piksele sahip durumdalar. Bu sebepten dolayı da çözünürlük, Full HD TV’lere bakıldığında inanılmaz bir seviyede artmış olmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.