Huawei şirketinden büyük bir davet

Şangay içerisinde gerçekleşmiş olan Çin Açık Kaynak Zirvesi kapsamına Huawei şirketinin Strateji ile Endüstri Gelişiminin Başkan Yardımcısı görevinde bulunan  Xiao Ran, Huawei şirketinin Huawei Ark  işletim sistemi derleyicisinin Ağustos 2019 tarihi içerisinde resmi bir şekilde açık kaynaklı olarak geleceğinin duyurusunu yaptı.

Huawei şirketinden büyük bir davet


Şangay içerisinde gerçekleşmiş olan Çin Açık Kaynak Zirvesi kapsamına Huawei şirketinin Strateji ile Endüstri Gelişiminin Başkan Yardımcısı görevinde bulunan  Xiao Ran, Huawei şirketinin Huawei Ark  işletim sistemi derleyicisinin Ağustos 2019 tarihi içerisinde resmi bir şekilde açık kaynaklı olarak geleceğinin duyurusunu yaptı. Huawei şirketi, ortaklarıyla birlikte uygulama geliştirenleri de ''Ark of Friends Circle'' adına sahip bir tane terminal kurma konusunda davet etmiş oldu. Huawei şirketi, söz konusu  bu projesi ile beraber tamamen adil,  çok daha açık,  daha sağlıklı ve de herkesin kazanabileceği küresel bir ekosistem oluşturabilmeyi amaç edindiğini ifade etti.

Açık kaynak koda sahip olan Ark derleyicisi, Huawei şirketinin yeni işletim sistemi  olarak çıkacak HongMeng hususunda çok ciddi bir ilerleme şeklinde görülmekte.

Bu senenin mayıs ayı içerisinde Amerika Birleşik Devletleri, Huawei şirketini kara listeye dahil etmiş idi. Bir zaman geçtikten sonrasında ise Google şirketi, Huawei şirketine ait olan Android desteğini kesecek olduğunu ifade etmişti. Bu bahsi geçen açıklamanın hemen sonrasında ise Huawei şirketi, kendisine ait olan işletim sistemini uzun bir zamandan beri geliştirmekte olduğu konusunda bir açıklama yapmıştı.

Huawei şirketi P30 isimli serinin Çin modelinin lansmanı esnasında, mimari seviyede yer alan optimizasyonlar ile birlikte performansı çok ciddi bir şekilde arttırmış olan ''Ark Derleyicisi'nin tanıtımını da yapmıştı. 





 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.