Huawei şirketine ait işletim sisteminin testlerine başlandı

Bundan böyle Android işletim sistemi desteği alamamakta bulunan Huawei şirketinin kendi işletim sistemi üstünde çalışmakta olduğu bilinen bir gerçek.

Huawei şirketine ait işletim sisteminin testlerine başlandı


Bundan böyle Android işletim sistemi desteği alamamakta bulunan Huawei şirketinin kendi işletim sistemi üstünde çalışmakta olduğu bilinen bir gerçek. Kendisine ait işletim sisteminin Google şirketinin Android işletim sistemine karşı durabilmesi amacıyla Huawei şirketi, yerli durumdaki telefon üreticilerinin HongMeng işletim sistemini desteklemesini istemekte.

Global Times isimli gazetenin Twitter üstünden paylaşmış olduğu bilgiye bakılır ise, içinde Xiaomi şirketi ile OPPO şirketinin de yer aldığı Çin asıllı telefon üreticileri, Huawei şirketinin HongMengOS işletim sistemi (veyahut öteki bir ismiyle Ark OS) işletim sistemini test etmeye başlamış durumda. Eğerki bu bilgi doğru durumdaysa, OPPO şirketi ile Xiaomi  şirketinin telefonları üzerinde de HongMengOS işletim sisteminin görebilmemiz olanaklı. 

2018 senesindeki küresel piyasa içerisinde en iyi 6 tane  telefon markasının 3 tanesi, Çin asıllı şirketlerden oluşmaktaydı. Huawei şirketi ile birlikte Xiaomi şirketi ve de OPPO şirketi bu liste içindeki ilk 3 tane Çin asıllı marka. Yerli telefon markalarının desteklerinin,  HongMeng isimli işletim sistemini Çin pazarı içinden küresel piyasaya çıkartacak olması, daha çok büyümesinin yanı sıra gelişmesi amacıyla fırsat sağlaması beklenmekte. 

Tabiiki de yerli telefon markalarından bu şekilde bir destek alacak olması, HongMeng isimli işletim sisteminin gelişmesi içinde çok daha faydalı olacaktır. Öte yandan Huawei  şirketinin yöneticisi görevinde bulunan Shao Yang’a yöneltilmiş olan ''Yeni gelecek işletim sistemi tam olarak ne zaman çıkartılacak?'' şeklindeki soruya da Yang; ''Bu büyük bir sır'' ifadeleri ile yanıt verdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.