Huawei şirketine büyük bir darbe daha

Huawei  şirketi çok daha kötü bir hafta geçirmeye başlamış bir durumda.

Huawei şirketine büyük bir darbe daha


Huawei  şirketi çok daha kötü bir hafta geçirmeye başlamış bir durumda. Amerika Birleşik Devletleri'nin tarafından uygulanmış olan yaptırımlar sonrasında Google şirketi ile birlikte Intel şirketi, Qualcomm şirketi ve ARM şirketi gibi devlerin içerisinde yer aldığı pek çok teknoloji şirketi, Huawei şirketiyle olan ilişkisini durdurma kararı aldı. Bunlarda olduğu kadar yıkıcı  bir durumda olmasa bile firma; Wi-Fi ile birlikte SD ve de USB standartlarını belirlemekte olan grupların da listesinden çıkartıldı.

SD Birliği ise SD kartların üretim standartlarını belirlemekte ve firmaların bu teknolojiyi kullanabilmesi amacıyla gerekli ticari lisansı sağlamaktadır. SD Birliği tarafından Huawei şirketinin listesinden çıkartılması, gelecek zamanlar içerisinde çıkacak olan Huawei şirketinin telefon modellerinde Micro SD girişi yer almayacak anlamına gelir.

Huawei şirketi öte yandan, Wi-Fi ürünlerini sertifikalandırmakta olan ve standartla alakalı yeni sürümlerini geliştirmekte olan Teksas'ta merkezi bulunan Wi-Fi Birliği’nden de çıkartılmış oldu. Bu söz konusu durum ise Huawei şirketinin, bundan böyle Wi-Fi teknolojisini belirlemekte olan standartlarda  hiç bir şekilde söz sahibi olamayacağını göstermekte. Yalnızca bununla da sınırlı bir durumda değil. Firma, Virginia’da yer alan bir takım USB ile RAM standartlarını belirlemekte olan JEDEC’teki üyelik listesi içerisinden de çıkartıldı.

Huawei şirketi, Amerika Birleşik Devletleri'nin Tarafından yasağı tamamen kaldırılmadan  önce yeni telefonları içerisinde Android işletim sistemi ile birlikte Bluetooth ve deARM tabanına sahip işlemciler ve daha da önemlisi SD kart girişleri bile kullanamayacak gibi gözükmekte. Huawei şirketinin gelecek zamanlar içerisinde tam olarak nasıl yöntemler izleyecek olduğunu kaçırmamak amacıyla da bizi takipte kalmalısınız.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.