Huawei şirketinin satış beklentisi hala iyi

Huawei şirketi, mayıs ayının 2. haftasından bu zamana kadar Trump yönetiminin engeliyle karşılaştığından dolayı karının düşeceği konusunda tahminler vardı.

Huawei şirketinin satış beklentisi hala iyi


Huawei şirketi, mayıs ayının 2. haftasından bu zamana kadar Trump yönetiminin engeliyle karşılaştığından dolayı karının düşeceği konusunda tahminler vardı. Fakat yeni çıkmış olan tahminlere bakılır ise Çin asıllı akıllı telefon üreticisi şirket, 2019 senesinin sonuna kadarki dönem içerisinde 260 milyon tane akıllı telefon satabilir

Analistlerden biri olan Guo Minghao, daha öncesinde yapmış olduğu bir öngörü içerisinde Huawei şirketinin 180 milyon  tane telefon satışı yapabileceğini ifade etmiş idi. Fakat Minghao, Çin ile birlikte Amerika Birleşik Devletleri'nin arasında yer alan ticari görüşmelerin tamamen olumlu bir şekilde ilerlemeye başlamasından dolayı öngörüsü üzerinde bir güncellemeye gitmiş olduğu ve bu söz konusu bu sayıyı da  260 milyon taneye kadar çıkarttı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan  Donald J. Trump, engellerin bir kısmını kaldırıp Amerika Birleşik Devletleri'nde yer alan ileri teknoloji firmalarının Huawei şirketine satış yapması konusunda izin vermiş oldu ve Huawei şirketine yeni  bir satış lisansı tahsis edilmiş oldu. Böylelikle de Huawei şirketi, Avrupa bölgesinde çok daha rekabetçi bir durumda olmasını saplayabilecek yongalara da yeniden erişim sağlayabilmiş oldu.

Minghao, Google şirketinin Android işletim sistemi ile alakalı sertifikasının yenilenecek olmasının şu anda en akla yatan seçenek olarak yer aldığını ve Huawei şirketinin sene sona ermeden Android işletim sistemini tekrardan sertifikalandıracak olduğunu ifade etti. Ve hatta Google şirketi, Çin asıllı firmanın sertifikasını yenilememiş olsa dahi firmanın, 230 milyon taneden oluşan bir satışa ulaşabileceği tahmin edilmekte; ki söz konusu bu rakam pek çok firma açısından fazlasıyla iyi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.