Hulu için 4K servislerinin geri geleceği açıklandı

Yayın servisleri arasındaki önde gelen isimlerden birisi olmayı başaran Hulu, geçmiş olduğumuz yıl 4K içerikleri desteklemeyle alakalı kararını değiştirmiş ve bunun nedeniyle alakalı olarak bir açıklama gerçekleştirmemişti.

Hulu için 4K servislerinin geri geleceği açıklandı


Yayın servisleri arasındaki önde gelen isimlerden birisi olmayı başaran Hulu, geçmiş olduğumuz yıl 4K içerikleri desteklemeyle alakalı kararını değiştirmiş ve bunun nedeniyle alakalı olarak bir açıklama gerçekleştirmemişti. Ancak şimdi de platform üzerinde 4K içerikler tekrardan desteklenmeye başlamış olacak. Hulu isimli platform, duyurusunu da  ilk önce Twitter üstünden gerçekleştirdi.

4K ile alakalı desteğin hangi içerikler için mevcut durumda bulunacağı  şu anda bilinmezliğini koruyor. Hulu tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılır ise 4K, ilk etapta belirli içerikler üzerinde destekleniyor olacak fakat daha sonraki zamanlar içerisinde 4K desteklenmekte olan içeriklerin listesi büyümeye başlayacak. 4K desteklenecek olduğu kesin bir şekilde bilinen içerikler ise Hulu platformuna ait orijinal diziler.

Hulu platformunun sunacağı 4K desteğinden yararlanmak amacıyla da çok doğru cihazlara sahip durumda bulunmak gerekli. Bu  söz konusu cihazların arasında ise şimdilik sadece Apple TV 4K ile birlikte Chromescast Ultra yer alıyor. Hulu tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa hizmetten faydalanabilmek amacıyla 16 Mbps hızına sahip bir internetinizin bulunması da şart. Eğer karşılaştıracak olursak sistemin 1080p özelliğe sahip içeriklerini izlemek amacıyla 6 Mbps bir hız, 720p özelliğe sahip içeriklerini izlemek amacıyla da 3 Mbps hıza sahip bir internet bağlantınızın bulunması gerekli. Tabiiki de yeteri kadar internet hızı mevcut durumda değilse görüntünün mevcut durumdaki kalitesi, internetin hızına bakılarak otomatik bir şekilde de ayarlanmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.