Android üzerindeki bu zararlıya dikkat

Kötü amaca sahip olan bir yazılım, bütün platformlar üzerinde büyük bir tehlike teşkil etmeye başlayan ve sistemi tamamen olumsuz bir şekilde etkilemekte olan yazılımlardır.

Android üzerindeki bu zararlıya dikkat


Kötü amaca sahip olan bir yazılım, bütün platformlar üzerinde büyük bir tehlike teşkil etmeye başlayan ve sistemi tamamen olumsuz bir şekilde etkilemekte olan yazılımlardır. Son günler içerisinde de daha yeni bir  tane kötü maksatlı yazılım ortaya çıkmış durumda.  Güvenlik firmalarından Check Point'in paylaşmış olduğu rapora bakılırsa ''Agent Smith'' ismine sahip olan kötü maksatlı bu yazılım, reklamlar aracılığıyla 25 milyon taneden çok Android  işletim sistemi kullanıcısının cihazlarına virüs bulaştırmış durumda.

Check Point isimli firma, Agent Smith adına sahip kötü maksatlı yazılımının Çin’de yer alan Android işletim sistemi uygulama geliştirenlerin uygulamalarını dış pazarlar içerisinde yerel bir hale getirebilmelerine ve yayınlayabilmelerine yardımcı durumda bulunan bir internet firması aracılığı ile Çin’den gelmiş olduğuna inanmakta. Kötü maksatlı bu yazılım, ilk önce Asya pazarları içerisinde popüler hale gelen 9Apps ismindeki 3. taraf bir tane uygulama mağazası içerisinden dünyaya yayılmaya başladı.

Bu söz konusu kötü maksada sahip yazılım, Agent Smith adını aldı zira ünlü Matrix filmi içerisindeki Ajan Smith isimli karakteri taklit etmekte. Uygulamaları da kırmayı başaran Agent Smiht, bundan sonrasında ise çok daha yoğun bir şekilde reklam göstermeye başlamış oluyor ve gösterilmiş bu reklamlar sayesinde de gelirlerini arttırmış oluyor.

Bu söz konusu uygulamanın yayılmış olmasının temel sebebi, sadece birkaç sene önce Android işletim sisteminin içinde gerçekleştirilen ve geliştiricilere koruma ilave edebilmek amacıyla uygulamalarını güncelleme yapan bir tane güvenlik açığı. Bu söz konusu durum, hem uygulamaların güncelleme yapılmasının hem ise Android işletim sisteminin güvenlik yamalarının ne kadar önemli olduğunu da tekrar gözler önüne seriyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.