Instagram platformundan çok daha yeni ve sert kurallar yolda

İnsanların birbirleri ile iletişim çeşidini bile değiştirmekte olan sosyal medyanın zararları her geçtiğimiz gün artış gösteriyor.

Instagram platformundan çok daha yeni ve sert kurallar yolda


İnsanların birbirleri ile iletişim çeşidini bile değiştirmekte olan sosyal medyanın zararları her geçtiğimiz gün artış gösteriyor. Sosyal medya  çok büyük bir tehlike arz edebilecek olduğu gibi ruh hâlimiz üstünde de olumsuz çeşitli etkiler bırakacak olabilir. Özellikle de kendisine zarar verebilecek faaliyetler gerçekleştiren ve bu durumu sosyal medya üstünden paylaşmakta olan insanlar, öteki kişilerin psikolojisini bozabilme eğilimi gösteriyor.

Sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, kendisine zarar vermekte olan ve bu durumun görüntüsünü platform üstünde paylaşmayı sürdüren kişilerle alakalı olarak harekete geçmiş durumda. Bundan böyle Instagram platformu, kendisine zarar vermekte olan kişilerin gönderilerini hemen kaldırmış olacak ve bu çeşit gönderilerin paylaşımlarına hiç bir şekilde izin vermemiş olacak. Instagram platformunun yeni uygulaması içerisinde şu maddeler bulunmakta;

- Kendine zarar verme  ile ilgili görüntülerine artık hiç bir şekilde izin verilmiyor olacak.
- Görüntüler hariç bir şekilde yazılı olarak paylaşımı gerçekleştirilen kendine zarar verme içerikleri; arama ile birlikte etiketlerde veyahut keşifte gözükmüyor olacak.

İlk madde e bakıldığında Instagram platformu, gönderi  aslında topluluk kurallarına uygun bir durumda bulunsa dahi; kendisine zarar vermeye ya da intihara teşvik içermekteyse şikayet edilmiş olduğu anda hemen kaldırılacak. 2. madde de iyileşmiş durumdaki yaralarda dahil hiçbir kendisine zarar verme içeriğinin aramalar ile birlikte keşfet kısmında ve etiketlerde gözükmeyecek olduğunu ifade ediyor. Instagram bu çeşit gönderileri silmeyecek sadece öteki kişilerin ulaşmasının önüne geçmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.