İntel şirketi Apple şirketi tarafından suçlanmakta

Apple şirketi, Mac cihaz satışları içerisindeki düşüşün nedenini Intel işlemcilerin yetersizliklerine bağlamakta.

İntel şirketi Apple şirketi tarafından suçlanmakta


Apple şirketi, Mac cihaz satışları içerisindeki düşüşün nedenini Intel işlemcilerin yetersizliklerine bağlamakta.

Apple şirketi, son zamanlar içerisinde ürün satışlarının yavaş bir şekilde düştüğünü açık bir şekilde gözlemledi. MacBook ile birlikte iPhone satışlarının düşüşünden dolayı Apple şirketi de Intel şirketini suçlamakta. Apple şirketinin baş finansal müdürü görevinde bulunan Luca Maestri açıklamasında ''Şimdi söz edeceğim konu Mac’ler. Mac cihazlardan elde etmiş olduğumuz gelir geçtiğimiz sene 5,8 milyar tutarındayken bu sene ise 5,5 milyar tutarına kadar düştü ve bu söz konusu düşüş, bazı popüler hale gelen modeller üzerindeki işlemci yetersizlikleri sebebiyle gerçekleşti'' ifadelerine yer verdi.

CEO görevinde bulunan Tim Cook ise öte yandan Intel işlemcilerden kaynaklanmış olan yetersizliğe dikkat çekmiş oldu. Cook açıklaması içerisinde; ''Genel bir şekilde Mac cihazlarımızda işlemcilerim bazı kısıtlamalarıyla karşılaşmış olduk ve geçtiğimiz seneye oranla %5’lik oranında  bir gelir düşüşü yaşamış olduk. Fakat Mac’ten sağlamış olduğumuz gelirin bu kısıtlamaları gidermiş olduğumuz  durumda artacak olduğunu düşünmekteyiz'' ifadelerine yer verdi.

Bir söylentiye bakılır ise Apple şirketi, Intel işlemciler üzerinde yaşamış olduğu problemlerden dolayı 2019 senesinin 3. çeyreğinde çıkartılacak Mac cihazlar üzerinde AMD şirketine ait işlemci kullanmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.