Intel şirketi yeni işlemcilerinin tanıtımını yaptı

Xeon W 3000 isimli seri ya da Cascade Lake W (CSL-W) serisindeki işlemcileri, piyasada yer alan Skylake W (SKL-W) modelindeki işlemcilerinin sunmuş olduğu özelliklerden daha çoğunu sunmak amacıyla üretildi.

Intel şirketi yeni işlemcilerinin tanıtımını yaptı


Xeon W 3000 isimli seri ya da Cascade Lake W (CSL-W) serisindeki işlemcileri, piyasada yer alan Skylake W (SKL-W) modelindeki işlemcilerinin sunmuş olduğu özelliklerden daha çoğunu sunmak amacıyla üretildi. Yongalar ise, Cascade Lake mikro mimarisi ile birlikte 14 nm++'lik bir üretim sürecine dayanmakta. Daha önce karşımıza çıkan nesildeki Xeon W işlemcileri, LGA 2066 soketine sahip anakartlarda yer almaktaydı fakat bu defa bir takım değişiklikler bulunuyor. İşlemciler bu defa LGA 3647 soketiyle beraber uyumlu bir şekilde gelmekte.

Temel bir şekilde inceleyecek olur isek Cascade Lake W serisi; çekirdek ile birlikte önbellek açısından 2 katlık bir artış göstermiş vaziyette. Intel şirketi muhtemel olarak bu adımı AMD şirketinin Threadripper isimli işlemcilerinin üstünde oluşturmuş olduğu baskı sonucunda atmış oldu.

Fazla bir çekirdek kullanımı tabiiki de beraberinde daha çok güç tüketimini de getirmiş oluyor. Cascade Lake W serisinde yer alan işlemciler, %33 ila %46’lık oranda bir TDP artışıyla karşımıza çıkıyor.

Daha öncesinde giriş seviyesindeki Skylake W serisi işlemcileri en az 4 tane çekirdekten başlamaktayken Cascade Lake W ise, en az  bir 8 çekirdekle karşımıza gelmiş oluyor. Daha önceki amiral gemisi modeli olarak çıkan Xeon W-2195 ise, 18 çekirdekle beraber karşımıza çıkmaktayken bu seriye ait olan amiral gemisi, 28 çekirdek ile birlikte sınırları zorlamakta. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.