iPhone 7 ile 8'in satışlarına yasak gelebilir

Eğer hatırlarsanız Çin’de bulunan bir ön mahkeme tarafından alınmış olan kararla beraber Apple şirketinin Qualcomm şirketine karşı haksız olduğu konusunda bir karar verilmişti.

iPhone 7 ile 8'in satışlarına yasak gelebilir


Eğer hatırlarsanız Çin’de bulunan bir ön mahkeme tarafından alınmış olan kararla beraber Apple şirketinin Qualcomm şirketine karşı haksız olduğu konusunda bir karar verilmişti. Çin mahkemesinin vermiş olduğu bu karar doğrultusunda Çin içerisinde, iPhone X modeli ile birlikte iPhone 8 modeli, 8 Plus  modeli ve 6s modeline kadar çıkan iPhone modellerinin satışlarını komple yasaklayabileceği iddia edilmişti.

Çin gibi çok önemli bir pazarı yitirmemek amacıyla Apple şirketinden çok önemli bir tane hamle geldi. iPhone modellerinin Çin içerisinde yasaklanma konusundaki riskine karşı Apple şirketi, iOS işletim sistemine küçük bir güncelleme paylaşmıştı.

Yayınlanmış olan güncellemeyle birlikte teknoloji devi, resimelerin tekrardan boyutlandırılmasıyla birlikte dokunmatik ekran üzerinde uygulamaların yönlendirilmesi şeklindeki özellikler üstünde ufak bile olsa  çok önemli bir düzenlemeye gitme kararı almıştı.

Şimdi de Almanya’da yer alan bir ön mahkeme tarafından alınmış kararla beraber Apple şirketinin Qualcomm şirketine karşı haksız olduğu konusunda bir karar verildi. Alınmış olan bu karara göre ülkenin tamamında iPhone 7 modeli ve iPhone 8 modelinin satışlarının yasaklanabileceği iddia edildi.

Münih'teki Bölge Mahkemesinin Yargıcı görevinde bulunan Matthias Zigann, Apple şirketinin bahsi geçen karara itiraz etme hakkının bulunduğunu da ifade etti. Böylelikle Apple şirketinden gelecek itirazdan sonra bahsi geçen iPhone yasağının uygulanıp uygulanmamakta olacağı da kesinleşmiş olacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.