iPhone bataryalarının aşınması iOS 13 ile engellenmiş olacak

iOS 13 işletim sistemi, Apple cihazlar üzerindeki bataryaların ömrünü uzatabilecek çok daha yeni bir özelliği içeriyor olacak

iPhone bataryalarının aşınması iOS 13 ile engellenmiş olacak


iOS 13 işletim sistemi, Apple cihazlar üzerindeki bataryaların ömrünü uzatabilecek çok daha yeni bir özelliği içeriyor olacak. Ortaya çıkmış olan bu özel bilgi, iPhone telefonunu uzun bir zaman boyunca kullanma isteği olanları da mutlu edebilecek gibi gözükmekte.

Telefonlarının bataryaları üzerinde yer alan aşınma problemini fark etmiş olan Apple şirketi, iOS 13 işletim sistemi sürümünde bataryanızın hasar almalarını önleyebilecek çok daha yeni bir özellik yerleştirmiş olacak. Yeni gelecek bu özellik ‘'Optimize Batarya Şarjı’' şeklinde isimlendirilmiş olacak ve cihazlar üzerinde de varsayılan bir şekilde ayarlanacak.

Apple şirketinin özellikle alakalı açıklaması da şöyle;

''Yeni gelecek olan bu seçenek, iPhone cihazınızın tam dolu durumdaki şarjda geçirmiş olduğu zamanı kısaltıp bataryanızın yaşlanmasını da geciktirmiş oluyor. iPhone cihazı, cihaz içinde yer alan makine öğrenimiyle birlikte günlük şarj rutininizi kavramış oluyor ve sizler ihtiyaç duyana kadar %80 üstünde bir dolum gerçekleştirmiyor.''

Olayı kısa bir şekilde özetlememiz gerekir ise iPhone cihazlarının bataryaları %80’lik bir limite kadar hızlı bir biçimde şarj olacak ve geriye kalmış olan %20’lik bölümü de ihtiyacınız olduğunda doldurulmuş olacak.

Farklı bir örnek vermemiz gerekir ise sabahları düzenli bir şekilde saat 7'de uyanmaktaysanız iPhone cihazınız bunu algılamış olacak ve 2 saat içinde tam dolum yaparak siz uyanana kadarki zaman içerisinde telefonu tam bir  şarjda bırakmamış olacak. Bunu yapmanın yerine telefon saat 7'yi gösterdiğinde tam şarja ulaşmış olacak şekilde kendisini ayarlamış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.