MEB Lise öğrencileri için müjdeyi verdi

Yükseköğretime devam etmek isteyen 12. sınıfta okuyan öğrencilerinin devamsızlıkları affedilmiş olacak.

MEB Lise öğrencileri için müjdeyi verdi


Yükseköğretime devam etmek isteyen 12. sınıfta okuyan öğrencilerinin devamsızlıkları affedilmiş olacak.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından 12. sınıfa öğrenim gören öğrencilerinin 2018 ila 2019 eğitim  ve öğretim senesindeki devamsızlıklarının affedilecek olmasına yönelik yazı bütün illere yollanmış bir durumda.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınmış olan bir  karar ila, 2018 ila 2019 ders senesine yönelik olarak yükseköğretime devam etme konusunda hak kazanma vaziyetindeki son sınıfta öğrenim gören öğrencilerinden ders kesim tarihleri itibari ile bütün derslerden başarılı olmalarına karşın toplamdaki devamsızlık zamanını aşmış olan öğrenciler, devamlı  olarak giden öğrenciler gibi işleme tabi tutulup başarılı sayılmış olacak.

Devamsızlık ile alakalı durumların, bahsi geçen öğrenciler ve de veliler arasında çok büyük bir  tedirginliğe ve kaygıya sebep olduğu konusundaki şikayetleri Milli Eğitim Bakanlığı'na ulaştı.


Yazıya bakılır ise, 2018 ila 2019 eğitim ve de öğretim senesiyle sınırlı durumda bulunmak üzere, bütün örgün ortaöğretim kurumlarının son sınıfta öğrenim gören öğrencilerinden; ders kesiminin itibari ile bütün derslerden başarılı durumda bulunmasına karşın toplamdaki devamsızlık zamanını aşmış olanlar, devamlı olarak öğrenim gören öğrenciler gibi değerlendirilmiş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.