iPhone iddiası heyecanlandırdı

Dünya üzerindeki en büyük teknoloji firmalarından biri olarak öne çıkan Apple şirketi, 3 seneden az daha uzun bir zaman önce iPhone SE isminde standart bir iPhone ürün hattının haricinde bir akıllı telefon tanıtımı yaptı

iPhone iddiası heyecanlandırdı


Dünya üzerindeki en büyük teknoloji firmalarından biri olarak öne çıkan Apple şirketi, 3 seneden az daha uzun bir zaman önce iPhone SE isminde standart bir iPhone ürün hattının haricinde bir akıllı telefon tanıtımı yaptı. iPhone 5 modeliyle nerdeyse aynı tasarıma sahip olarak karşımıza çıkan bu cihaz, hem kompakt durumdaki tasarımıyla hem ise uygun fiyatıyla çok geniş bir kullanıcı kitlesinin ilgisini çekebilmeyi de başarmıştı.

iPhone SE isimli model piyasaya çıkmış olduğu günden bu zamana kadar çok geniş bir kullanıcı kitlesi iPhone SE 2 isimli modelin tanıtılmasını beklemekte. Ge.miş olduğumuz senenin ilk yarısında ortaya çıkmış olan bu raporlar, Apple şirketinin bir iPhone SE 2 modeli üstünde çalışmakta olduğunu, hatta söz konusu cihazın çok daha küçük bir kasanın içerisinde iPhone 8 modeliyle benzeyen bir donanıma sahip olarak geleceğini de belirtmişti.

Fakat iPhone SE 2 modeliyle alakalı söylentileri aniden kesildi. Sonrasında ise ünlü Apple analistlerinden biri olan Ming-Chi Kuo, bu senenin başlarında paylaşmış olduğu notta bir iPhone SE 2 isimli modelinin söz konusu olarak gelmeyeceğini belirtti. Bu özel haber, mevcut durumdaki iPhone modellerinin devasa hale gelen boyutlarından ve yüksek durumdaki fiyatlarından kaçmaya çalışmakta olan kişileri çok büyük bir hayal kırıklığına uğratmış oldu.

Yeniden ortaya çıkmış olan bir rapora bakılırsa iPhone SE 2 bekleyenler çok heyecanlandı. Rapora bakıldığında Apple, iPhone XE isminde yeni bir tane akıllı telefon üstünde çalışmalar yapıyor. 4,8 inç büyüklüğündeki OLED ekrana sahip olarak geleceği söylenen bu model içerisinde iPhone Xs isimli seride yer alan Apple A12 Bionic işlemci kullanılıyor olacak. Pekala bu cihazın satış fiyatı tam olarak ne kadar olacak? Beklentiler ise, OLED ekrana sahip bir iPhone XE isimli modelinin 600 ila 800 dolar tutarlarının arasında bir fiyata sahip olarak gelmesi şeklinde. Apple şirketi, hem OLED ekran kullanarak cihazın maliyetini arttıracak olduğundan dolayı, hem ise uygun fiyata sahip bir iPhone modelinin premium modelindeki cihazların satışını baltalayacağından dolayı iPhone XE modelinin fiyatını da iPhone XR modeline mümkün olduğu kadar yakın tutmuş olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.