iPhone SE desteği iOS 13'le beraber son mu bulacak?

Apple şirketi, önümüzdeki ay yapılacak WWDC 2019 isimli geliştirici konferansıyla beraber iOS 13 sürümünü resmi bir şekilde tanıtmış olacak.

iPhone SE desteği iOS 13'le beraber son mu bulacak?


Apple şirketi, önümüzdeki ay yapılacak WWDC 2019 isimli geliştirici konferansıyla beraber iOS 13 sürümünü resmi bir şekilde tanıtmış olacak. Eylül ayı içerisinde yeni iPhone modellerinin piyasaya çıkartılmasıyla beraber iOS 13 sürümü, yen ve eski bütün iPhone ile iPad modellerine özel paylaşılacak. Söylentiler ise, Apple şirketinin yeni iOS sürümü üzerinde bir defa daha eski cihazların performanslarını artıracak olduğu yönünde.

Aslında yine bu haberlerin bütün cihazlara  '‘olumlu’' bir durumda olacağını da söyleyemeyiz. Söylentiye bakılır ise Apple şirketi, iOS 13 isimli sürümle beraber iPhone 5s modeli ile birlikte iPhone 6 modeli, iPhone 6 Plus modeli, iPad Mini modeli ve de orijinal iPad Air modellerinin bütün desteğini sonlandırmış olacak. Aslında büyük hayal kırıklığı da iPhone SE modelinin iOS  işletim sistemi desteğinin sona erecek durumda bulunması.

iPhone 5s modelinin 2013 senesi içerisinde piyasaya sürülmüş olduğunu düşünecek olursak iOS  işletim sistemi desteğinin sonlandırılması çok fazla tuhaf değil. Buna rağmen iPhone SE modeli, iPhone 5s modeliyle aynı bir kasaya sahip olarak karşımıza çıkmasına karşın çok daha yeni donanımları bulunuyor. Apple şirketinin iPhone SE modeline vermiş olduğu desteği sona erdirmesi, yeni nesildeki bir iPhone SE modelinin de bir habercisi olabilir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.