Vefa borcunu fabrika ile ödeyecek

Berdan Mardini; Artuklu ilçesinin Yaylabaşı Mahallesi içerisinde yapımını başlatmış olduğu gül yağı ile birlikte gül suyu fabrikası, artık nerdeyse tamamlanma aşamasında.

Vefa borcunu fabrika ile ödeyecek


Berdan Mardini; Artuklu ilçesinin Yaylabaşı Mahallesi içerisinde yapımını başlatmış olduğu gül yağı ile birlikte gül suyu fabrikası, artık nerdeyse tamamlanma aşamasında. 50 insanın istihdam edilecek olduğu bu fabrikayı 2 ay sonrasında hizmete açacağı açıklanan Mardini, mahalle içerisinde 1.500 dönümlük bir alanda gül ile birlikte lavanta da yetiştirmiş olacak.

Fabrikayla alakalı olarak bilgi vermiş olan Berdan Mardini, memleketini de içerisinde barındırmakta  bulunan Mezopotamya topraklarının fazlasıyla verimli olduğunu ifade etti. Gülün aslında 5.000 sene önce bu bölge içerisinde yetiştirilmekte olduğunu, sonrasında ise Avrupa'ya götürülmüş olduğunu belirten Mardini, gül yetiştiriciliğini şehir içerisinde tekrardan canlandırmak maksadıyla proje geliştirmiş olduğunu da kaydetti.

Mahalle içerisinde, 12 milyon Türk Lirası tutarındaki maliyete sahip fabrikayı kurabilmenin yanında gül ile birlikte lavanta yetiştirmek amacıyla çalışma yürütmekte olduklarını da ifade eden Mardini sonrasında ise; ''Gül artık ana vatanına  geri dönüyor. 1.500 dönümlük arazi üzerinde gül ile birlikte lavanta ekimi sayesinde sezonluk 1.000'lerce sayıdaki işçiye istihdam sağlayabilecek bir yatırım gerçekleştireceğiz.'' ifadelerine yer verdi.

Gülden fazla bir sayıda ürün elde edilebilecek olduğunu da ifade eden Mardini, konuşmasını şu şekilde sürdürdü; ''Gülün yağı ile birlikte suyundan gül sabununun yanı sıra duş jeli ve reçel üretilebilmekte. Mardin ilinin gülle de anılabilmesini sağlamayı çok istiyoruz. Mardin ili içerisinde gül festivalleri yaparak, gülle alakalı tüm ürünlerin de burada üretilmesini istemekteyiz. Aynı zaman ieçrisinde köyde 20 odadan oluşan bir otel yapabilmeyi de planladık. Turistlerin doğal yaşam ortamında gül ve de lavantalar içerisinde konaklamasını sağlamış olacağız.'' ifadelerine yer verdi Berdan Mardini ayrıca, gül yetiştiriciliğini daha fazla geliştirip üreticiler ile birlikte istihdama katkı sağlayabilmeyi hedeflemekte olduklarını da vurguladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.