iPhone XR modeli ilk aydaki satışlarında çok iyi bir yer tutmuş oldu

Apple şirketinin iPhone XR modeli, satışa çıkmış olduğu ilk ay içerisinde satılmış olan iPhone modellerinin %32‘lik bir kısmını oluşturdu. iPhone XS modeli ve XS Max modeli de, toplam %35‘lik bir satılma payına sahip.

iPhone XR modeli ilk aydaki satışlarında çok iyi bir yer tutmuş oldu


Apple şirketinin iPhone XR modeli, satışa çıkmış olduğu ilk ay içerisinde satılmış olan iPhone modellerinin %32‘lik bir kısmını oluşturdu. iPhone XS modeli ve XS Max modeli de, toplam %35‘lik bir satılma payına sahip. Apple şirketinin son zamanlar içerisinde değişmekte olan satış politikaları, veriler içerisinde de bir takım değişikliklere yol açabilmekte. iPhone XS modeli ve XS Max isimli modelini, XR modelinden daha önce piyasa sunmuş olması da bunlardan bir tanesi. Bu bahsi geçen uygulama bir açıdan sadık durumdaki kullanıcıları öncelikle üst modele yönlendirebilmek amacıyla uygulanmış önemli bir stratejiydi.

Aynı rapora bakılır ise, bu sene içinde yeni bir  iPhone almış bulunan kullanıcıların %82‘lik bir kısmı iPhone modellerini yükseltmeyi tercih ederken, %16‘lık bir bölümü de Android işletim sistemli cihazlardan geçiş gerçekleştirdi. Geriye kalan kesimde farklı platform veyahut cihazlardan geçiş yapmış olanları oluşturmakta. Geçmiş olduğumuz sene iPhone modellerini yükseltmiş olanların oranı %86 seviyelerindeyken, Android işletim sistemli cihazlardan gelmiş olan kitlenin oranı da %11 civarındaydı.

Yeni iPhone modellerinin satış yüzdelerine şöyle bir göz atacak olursak, bu sene piyasaya çıkartılan iPhone modelleri ilk aydaki satışlarının yaklaşık olarak %67‘sini oluşturmakta. Geçmiş olduğumuz senenin aynı dönemine bakıldığında ise piyasaya sunulmuş olan yeni ürünler, ilk aylık  gerçekleştirilen satışların %69‘luk bir bölümünü oluşturmaktaydı. Güncel  durumdaki verilerin 25 Kasım 2018 tarihi itibariyle bir aylık dönem içerisinde, iPhone almış bulunan 165  tane kullanıcıyla oluşturulmuş olduğunu da belirtmemiz gerekli.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.