Ahtapot isimli milli siber güvenlik sistemi yaygınlaştırılacak

Milli işletim sistemlerinden Pardus'la çalışmakta olan Ahtapot geçmiş olduğumuz aylar içerisinde bir karargaha gerçekleştirilen siber saldırıyı başarılı olarak önlemiş olduğu ortaya çıktı.

Ahtapot isimli milli siber güvenlik sistemi yaygınlaştırılacak


Milli işletim sistemlerinden Pardus'la çalışmakta olan Ahtapot geçmiş olduğumuz aylar içerisinde bir karargaha gerçekleştirilen siber saldırıyı başarılı olarak önlemiş olduğu ortaya çıktı. Bu gelişmeyle beraber Milli siber güvenlik sistemlerinden biri olan Ahtapot NATO’dan tam bir not alabilmeyi başardı.

2016 senesinden bu zamana kadarki süre içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi içinde hizmet vermekte bulunan sistem bilindiği gibi, bir zamandır farklı kamu kurum ve kuruluşlarında ve belediyeler içerisinde test edilmekte. Geçmiş olduğumuz günler içerisindeyse Cumhurbaşkanı  görevinde bulunan Recep Tayip Erdoğan‘ın da sözleri ile hatırlatılmış olan siber güvenlik sisteminin, ülkenin tamamında yaygınlaştırılması konusunda bir karar alındı.

Dün yapılmış olan TÜBİTAK ile Türkiye Bilimler Akademisi Ödülleri Töreni kapsamında bir takım açıklamalar gerçekleştiren Cumhurbaşkanı görevinde bulunan Recep Tayip Erdoğan, Milli siber güvenlik sistemlerinden Ahtapot‘un ülkemizin siber güvenliğinde üstlenmiş olduğu bu önemli role de dikkat çekmiş idi.

Siber güvenlik sistemlerinden biri olan Ahtapot konusunda açıklamalarda bulunmuş olan Cumhurbaşkanı açıklamasında; 'Bugün meydana gelen siber saldırılar ve de açıklar, devletin güvenliğiyle birlikte kişi mahremiyetini ihlal etmekte olan en büyük tehditler arasındadır. Geliştirmiş olduğumuz '‘Ahtapot’' isimli yazılım, bir tane kuvvet komutanlığımızın karargahına gerçekleştirilen siber saldırıyı başarılı bir şekilde engelledi ve gerçekleşecek bir tane NATO tatbikatına da dahil edilmiş oldu'' şeklinde konuşmuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.