İşlemcisiyle ilgili bomba gibi bir iddia

Huawei P30 ailesi bir zamandır farklı sızıntılar sayesinde gündemimizde yer alıyor. Bu kezde Huawei P30 modelindeki cihazlara güç verecek olduğu açıklanan işlemci gün yüzüne çıkartılmış oldu. 

İşlemcisiyle ilgili bomba gibi bir iddia


Huawei P30 ailesi bir zamandır farklı sızıntılar sayesinde gündemimizde yer alıyor. Bu kezde Huawei P30 modelindeki cihazlara güç verecek olduğu açıklanan işlemci gün yüzüne çıkartılmış oldu. 

Son zamanlardaki yükselen markalardan bir tanesi haline gelen Huawei şirketi, Mate 20 modeli ve Mate 20 Pro modelinin hemen sonrasında  kullanıcıların karşısına  daha yeni P30 modelleriyle çıkmak için hazırlanmakta.
2019 senesi içerisinde tekrardan isminden söz ettirmeyi isteyen  bu teknoloji devinin, bir zamandır üstünde çalışmakta olduğu P30 serisinden çok daha yeni detaylar gelmiş oldu. Gelmiş olan detaylarla beraber Huawei P30 modelinin güç alacak olduğu işlemcide kesinleşti.

Firmaya yakın kaynaklar tarafından aktarılmış olan bilgilere bakılırsa, Huawei P30 modellerinin Kirin 985 isminde yeni bir  tane işlemciden güç alacakları ileri sürüldü. XDA'nın editörleri tarafından aktarılmış olan bilgilere bakılırsa, bahsi geçen Kirin 985 isimli işlemcisinin 7 nmlik Kirin 980 işlemcilerinin bir üst gelişmiş modeli olacağı ön görülmekte.

Huawei şirketine yakın kaynaklar tarafından elde edilmiş olduğu ilerisi sürülen bilgilere bakılırsa, Kirin 985 isimli işlemcisinin pek çok özelliği Kirin 980 işlemcisiyle aynı olacağı şeklinde. Bahsi geçen 2 tane işlemcisinin arasında bulunan en büyük farkta hız açısında karşımıza çıkmakta.

Bahsi geçen bu durumla ilgili paylaşılmış olan raporda da Kirin 985 işlemcisinin frekans hızının Kirin 980 isimli işlemciye göre bir seviye daha yüksek olarak geleceği de özellikle vurgulanmakta. Huawei şirketinden bu tarzdaki hamlelere  çok fazla alışık olmasak bile daha öncesinde benzeyen bir gelişmeyle karşı karşıya kalmıştık.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.