Intel'in yeni nesil işlemcilerindeki değişiklik şaşırttı

Bazı çıkan yeni iddialar, Intel şirketinin bir sonraki nesilde karşımıza çıkacak işlemcilerine yönelik yeni  uygulayacağı planlarını ortaya dökmeye başladı.

Intel'in yeni nesil işlemcilerindeki değişiklik şaşırttı


Bazı çıkan yeni iddialar, Intel şirketinin bir sonraki nesilde karşımıza çıkacak işlemcilerine yönelik yeni  uygulayacağı planlarını ortaya dökmeye başladı. Bahsi geçen işlemciler 9. nesilden Intel Core i5 ile birlikte i7 ve de i9 olarak öne çıkıyor. Bu iddialara bakılırsa Intel şirketi, bu bahsi geçen işlemcilerin entegre grafik kartı olmayan modellerini piyasaya sürmek için hazırlanmakta. Bahsi geçen bu işlemciler, Avrupa'nın bazı bayileri içerisinde de görünmeye başlamış durumda.

Intel şirketi, işlemcilerinde kolay ve işlevselliğe yönelik özel entegre ekran kartlarına yer veriyordu. Bu bahsi geçen ekran kartları ise çok yüksek bir performanstan daha ziyade normal bilgisayarın kullanılması, pratik  durumdaki işlemler ve temel oyunlarla ilgili daha yeterli bir seviyede performans sunabilmekte. Fakat bundan sonraki süreç içerisinde çıkacak Intel işlemciler üzerinde bu entegre kartlarına hiç bir şekilde yer verilmeyecek olabilir.

İşlemci kalıplarının aynı olmasından ötürü, yeni nesil işlemcilerde sadece GPU bölgesi deaktif bir duruma getirilebilir. Öte yandan bununla beraber GPU bölgesi içerisinde problem çıkmış olan  yongaları, Intel şirketinin alanı deaktif ederek kullanma şansı bulunacak. Intel şirketinin GPU bölgesi yer almadan yeni yonga kalıbını basacak olması, birazda olsa düşük bir ihtimal olduğundan dolayı, bunu değerlendirecek olduklarını düşünmek çok daha normal.
 
Bu bahsi geçen işlemcilerin, harici bir ekran kartı kullanacak  olan oyuncuları hedeflemekte olduğunu söylersek hiç bir şekilde yanlış olmaz. Firmanın bu işlemcileri yoğun bir şekilde kullanıp kullanmayacak olduğu da da henüz bilinmemekte. Intel şirketinin tarafından, bu bahsi geçen söylentilere karşılık herhangi bir cevap ise verilmedi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.