İşler kızışmaya başladı

Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde Spotify platformu, Apple şirketiyle alakalı Avrupa Komisyonuna şikayette bulunmuştu. Gerekçesi de Apple şirketinin AppStore üzerinde Spotify uygulamasının satışları üstünden haksız bir şekilde gelir elde ediyor olmasıydı.

İşler kızışmaya başladı


Geçmiş olduğumuz hafta içerisinde Spotify platformu, Apple şirketiyle alakalı Avrupa Komisyonuna şikayette bulunmuştu. Gerekçesi de Apple şirketinin AppStore üzerinde Spotify uygulamasının satışları üstünden haksız bir şekilde gelir elde ediyor olmasıydı. Apple şirketinden gelmiş olan sert yanıt Spotify platformunu kızdırmış  bir durumda olacak ki, popüler durumdaki müzik dağıtım firması yeniden hamle yapma hazırlıkları yapıyor.

Spotify  şirketinin bu şikayeti, 2 firmanın arasında kısa zamanda halka açık olan bir söz düellosuna dönüşmüş durumda. Apple şirketinin bu şikayete vermiş olduğu sert yanıtı, ücretsiz bir şekilde AppStore üzerinde yer alan bir uygulama olarak öne çıkan Spotify uygulamasının uygulama içindeki satın alımlardan elde edilen karın tamamını kendine isteyip asıl haksız durumdaki kazancı onların sağlamayı istediğini belirtmekteydi.

Fakat işler ise burda sona ermedi. Spotify şirketi, bu yapılan açıklamaya yanıt vermek amacıyla biraz zaman harcayıp daha da sert bir  şekilde geri dönüş gerçekleştirdi; ''Tüm tekel şirketler, bu şekilde olaylarda tüketiciyi derinden etkilemek amacıyla hiçbir şey yapmamış olduklarını ifade ederek masum görünmeye çalışmaktadırlar. Yani Apple şirketinin bu yanıtını öngörmüştük ve böyle bir cevap tahmin etmekteydik. Bizim şikayet etmemizin nedeni, Apple şirketinin bu olaya bakış açısının tüketicileriyle birlikte rekabeti kötü taraftan etkiliyor olmasıydı ve bu kesin bir şekile kanuna aykırı bir olaydır. Bu, olay Apple şirketinin ''iOS platformunda yer alan kullanıcılarının Spotify uygulamasını değil, Apple müşterilerinin olduğu'' düşüncesini kanıtlamış oluyor, ki bu ise Apple şirketinin asıl problemidir. Avrupa Komisyonu’nun verecek olduğu her türden karara da saygı duymaktayız.''

2 dev firmanın arasında başlayan bu kızışma, tüm kamuoyunun dikkatini üstüne çekmiş bir halde. Kim tamamen haklı  bir durumda çıkar bilemeyiz lakin bu olayın tarihe geçecek olduğuna da fazlasıyla eminiz.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.