Zirve esnasında özel okullarda ele alınmış oldu

İstanbul Kongre Merkezi içerisinde gerçekleşmiş olan panele, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunan Levent Yazıcı, MEB'in Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü  görevinde bulunan Doktor Muammer Yıldız, MEB'nın Personel Genel Müdürü görevinde bulunan Hamza Aydoğdu,

Zirve esnasında özel okullarda ele alınmış oldu


İstanbul Kongre Merkezi içerisinde gerçekleşmiş olan panele, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü görevinde bulunan Levent Yazıcı, MEB'in Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü  görevinde bulunan Doktor Muammer Yıldız, MEB'nın Personel Genel Müdürü görevinde bulunan Hamza Aydoğdu, Türkiye Özel Okullar Derneğinin (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunan Nurullah Dal, Tüm Özel Öğretim Kurumlarının Derneği (TÖDER) Yönetim Kurulu Başkanı görevinde bulunan İbrahim Taşel, Türkiye Özel Okullar Derneğinin Yüksek İstişare Kurulu Üyesi görevinde bulunan Cem Gülan, Uğur Okullarının Genel Müdürü görevinde bulunan Nevzat Kulaberoğlu, Mektebim Okullarının Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su görevinde bulunan Fuat Sancak ve sektörde yer alan temsilciler katıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü görevinde bulunan Doktor Muammer Yıldız açıklamasında; ''Özel öğretim kurumlarımızın geldikleri seviyeyi düşünerek, geçmiş dönemle mukayese ettiğimizde çok önemli bir mesafe katedilmiş olduğunu da görmekteyiz. Özel öğretim kurumlarının şu an içerisinde kamu okulları arasındaki oranı öğrenciler baz alınarak %8.6'ya yükselmiş durumda. Bu çok önemli bir orandır, Türkiye içerisinde uzun seneler boyunca %2 ya da %3 seviyelerindeydi. Özellikle de bundan 4 sene öncesinde dershane dönüşüm süresi içerisinde bu oran ani bir şekilde yükseldi. Devletin öğrencilerin başına bu okullara vermiş olduğu teşvikle de bu şekilde bir yükseliş yakalanmış oldu'' ifadeleriyle konuşma yaptı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.