Kaan N2 modelinin kullanıcıları isyan etti

Bir zamandır akıllı telefon piyasası içerisinde yer alan yerli akıllı telefon üreticilerinden Kaan’ın son model olarak duyurduğu Kaan N2 modeli, reklam virüsü bulaşmış olduğu iddiaları ile birlikte kullanıcılarını adeta çileden çıkartmış durumda.

Kaan N2 modelinin kullanıcıları isyan etti


Bir zamandır akıllı telefon piyasası içerisinde yer alan yerli akıllı telefon üreticilerinden Kaan’ın son model olarak duyurduğu Kaan N2 modeli, reklam virüsü bulaşmış olduğu iddiaları ile birlikte kullanıcılarını adeta çileden çıkartmış durumda. Bir çeşit reklam virüsü bulaşmış olan cihazlar, son birkaç haftadan beri kullanıcıların karşısına ani bir şekilde reklam pencereleri çıkartmaya başladı. 

Sosyal medya üzerinde tepkilerini  açık bir şekilde dile getirmiş olan Kaan N2 modelindeki cihazın kullanıcıları, antivirüs uygulamalarının dahi reklamları engelleyememekte olduğunu açıklamaktalar. 

Sikayetvar sitesi üzerinde yer alan mesajlara bakılır ise Kaan N2 modelinin devamlı olarak reklam göstermeye başlamasına sebep olan 2 tane uygulama mevcut. Bu bahsi geçen uygulamalar ise, cihazın kullanıcı arayüzü olarak öne çıkan Kaan Launcher isimli uygulamasıyla beraber çalıştıklarından dolayı menüden görünmekte bulunan uygulamalardan az değişiklikler ve arka plan üzerinde çalışmaktalar. ''Mmgroup'' ile birlikte ''H5Plugin'' ismine sahip olan bu 2 tane uygulama, pop-up biçiminde ortaya çıkan reklamlara sebep olmakta. 

Antivirüs uygulamalarından bazıları Mmgroup  isimli uygulamasını tespit ederek reklamlarını engellemeyi başarırken, kullanıcılardan edinmiş olan bilgilere bakılır ise ''H5Plugin'' isimli uygulamayı tespit edebilmeyi başaran bir antivirüs programı bulunmamakta. Kullanıcılardan bazıları ise, cihazı aldıkları gün itibariyle bu problemi yaşamakta olduklarını da bildiriyorlar.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.