Son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı

Kanser tedavisi gördüğü esnada 69 yaşındayken yaşamını yitiren usta oyunculardan Aytaç Arman, memleketi Adana ilinde son yolculuğuna uğurlanmış oldu.

Son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı


Kanser tedavisi gördüğü esnada 69 yaşındayken yaşamını yitiren usta oyunculardan Aytaç Arman, memleketi Adana ilinde son yolculuğuna uğurlanmış oldu.

Aytaç Arman'ın tabutu  ise Adana Büyükşehir Belediyesinin önüne getirildiği esnada, sanatçının tabutu üzerinde dostları da karanfiller bıraktı. Törene katılmış olanlar ise gözyaşlarına hiç bir şekilde hakim olamadılar.

Adana asıllı oyunculardan biri olan Aytaç Arman'ın cenazesi, Büyükşehir Belediyesinin önünde gerçekleşen törenin hemen sonrasında Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Burada gerçekleşmiş olan cenaze töreni için, Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, Adana Valisi görevinde bulunan  Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediyesinin Başkanı görevinde bulunan Hüseyin Sözlü ile birlikte Arman'ın eski eşi  olan Radife Baltaoğlu, oğlu  olan Erdem İnce, sanatçı dostlarıyla beraber vatandaşlar katılım gerçekleştirdi.

Öğle namazının hemen sonrasında kılınan cenaze namazından sonra Bakan görevinde bulunan Ziya Selçuk, Arman'ın sanatçı dostlarıyla birlikte oğlu Erdem İnce oyuncunun tabutu için omuz verdiler. Aytaç Arman'ın cenazesi ise Kabasakal Mezarlığı içerisinde toprağa defnedildi.

Sanatçılardan biri olan Menderes Samancılar  açıklamasında; ''Onunla aynı uçak içerisinde bu şekilde gelecek olduğumuz hiç bir şekilde hesapta bulunmuyordu. Onun kalbi ve  yüreği en fazla Adana ilinde atardı. Kendi toprakları içerisinde kalmayı tercih etti. Sizlerden ayrılmayı  hiç bir şekilde istemedi'' ifadeleriyle konuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.