Kablosuz şarjın geliştiğini ancak fiyatının değişmediğini açıkladı

Son seneler içeriisnde hızlı şarjla beraber kablosuz şarj özellikleri bulunan özel telefonlar üretilmeye başlanmış bir durumda. Böylelikle de akıllı telefon şirketleri az daha fark yaratabilmeye, kullanıcı deneyimlerini biraz daha iyileştirebilmeye çalışmaktalar.

Kablosuz şarjın geliştiğini ancak fiyatının değişmediğini açıkladı


Son seneler içeriisnde hızlı şarjla beraber kablosuz şarj özellikleri bulunan özel telefonlar üretilmeye başlanmış bir durumda. Böylelikle de akıllı telefon şirketleri az daha fark yaratabilmeye, kullanıcı deneyimlerini biraz daha iyileştirebilmeye çalışmaktalar. Kablosuz durumdaki şarj çalışmalarının merkez kısmında yer almakta olan şirketlerin arasında da Xiaomi şirketi yer almakta.

Geçmiş olduğumuz günler içerisinde Xiaomi Mi 9 modeliyle beraber 20 W gücüne sahip kablosuz hızlı şarj etme seçeneği de sıradan kullanıcılara sunulmuş oldu. Özellikle alakalı olarak konuşma gerçekleştiren Xiaomi şirketinin CEO’su görevinde bulunan  Lei Jun, yenilenen bu teknolojinin kullanıcalara  tam olarak nasıl bir fiyatla gelecek olduğundan da söz etti.

Lei Jun, ilk önce Xiaomi MiX 2S modellerinde 7,5 W'lik bir kablosuz şarj özelliği yer aldığını anmsatarak zaman içinde bu hızın Xiaomi Mi 9 modelinde 20 W gücüne kadar kadar gelmiş olduğunu ifade etti.

İlk modeller içerisindeki kablosuz özelliğinin çokta popüler bir hale gelmediğini ifade eden CEO’ya bakılır ise bu durumun sebebi fazlasıyla açık: eski durumdaki kablosuz şarjların çok daha pahalı ve yeteri kadar efektif bir durumda olmaması. O dönemler içerisinde şarj amacıyla kullanulmakta olan kartın 45 ila 75 dolar arasında bir fiyatının yer aldığını ifade eden Jun, zaman içerisinde rekabetin fiyatları aşağıya çekmiş olduğunu ve bugün kullanılmakta olan teknolojide bile fiyatın halen 15 dolar seviyelerinde kalmış olduğunu da ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.