KaiOs işletim sistemi 100 milyon tane cihaza ulaşmaya başladı

Android ile birlikte iOS işletim sisteminden sonra en fazla kullanılmakta olan mobil işletim sistemlerinden KaiOS, WhatsApp ile birlikte Youtube, Facebook ve Google Haritalar gibi uygulamalar ile uyumlu durumda çalışmakta

KaiOs işletim sistemi 100 milyon tane cihaza ulaşmaya başladı


Android ile birlikte iOS işletim sisteminden sonra en fazla kullanılmakta olan mobil işletim sistemlerinden KaiOS, WhatsApp ile birlikte Youtube, Facebook ve Google Haritalar gibi uygulamalar ile uyumlu durumda çalışmakta. Düşük maliyete sahip telefon segmentini hedeflemiş olan KaiOS; Asya ile birlikte Afrika içerisindeki düşük bütçeye sahip pazarlarda çok ciddi satış rakamları da elde etmeyi başarmış oldu.

Geçmiş olduğumuz sene Google şirketinin tarafından 22 milyon dolar tutarında bir yatırım alıp Youtube ile birlikte Haritalar ve de hatta Google Asistan desteğine erişmeyi başaran KaiOS, bu sene de 50 milyon dolar tutarındaki bir bir yatırım almayı başarmış oldu.

KaiOS şu an içerisinde Hindistan’da Nokia 8110 4G modeli gibi öne çıkmayı başaran modellere güç vermekte. Hindistan’da fazlası ile popüler duruma gelen cihaz, uygun fiyatı sayesinde kullanıcılara fazlasıyla da cezbedici gelmekte. Telefonların KaiOS işletim sistemiyle birlikte almış olduğu destekler sayesinde cihazlara artık ''akılsız telefon'' denilmemiş gibi durmakta.

Facebook ile birlikte Youtube ve Google Arama benzerindeki özellikler KaiOS işletim sisteminin yaygınlığını arttırması konusunda bir rol oynamış oldu. HTML5 temelli durumda bulunan KaiOS, firmaların uygulamalarını KaiOS işletim sistemi mağazasına ilave edilmelerinin öteki sistemlere göre daha basit durumda olduğunu belirtmiş oldu. Firma, almış olduğu yatırımlar ile 3 sene içinde telefon pazarında çok büyük bir pay elde etmeyi amaçlamış oluyor.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.