Karantina döneminde çok büyük bir oyun tuzağı

Kaspersky güvenlik çözümleri firmasında görevli olan yetkililer, Türkiye içerisinde 2020 senesinin üçüncü çeyreklik dönemiyle 2021 senesinin ikinci çeyreklik dönemi arasında popüler PC oyunlarının kılığında kötü amaca sahip yazılımla beraber istenmeyen yazılım kılığına giren tam tamına 46.616 kötü amacı bulunan saldırı tespit ederek önlemiş oldu.

Karantina döneminde çok büyük bir oyun tuzağı


Kaspersky güvenlik çözümleri firmasında görevli olan yetkililer, Türkiye içerisinde 2020 senesinin üçüncü çeyreklik dönemiyle 2021 senesinin ikinci çeyreklik dönemi arasında popüler PC oyunlarının kılığında kötü amaca sahip yazılımla beraber istenmeyen yazılım kılığına giren tam tamına 46.616 kötü amacı bulunan saldırı tespit ederek önlemiş oldu. Söz konusu bu saldırıların nerdeyse beşte birlik kısmı Truva Atları ile birlikte arka kapılar gibi kötü amaca sahip yazılım çeşitlerinden gelmiş oldu. Bu yöntemle beraber saldırganlar virüslü  durumda bulunan makineyi ele geçirerek hemen her dosya ya da veriyi çalabilmiş olacaklardı. Söz konusu bu veriler, araştırmacıların pandemi esnasında oyunla alakalı olan tehditlerdeki değişiklikleri değerlendirmiş olduğu Kaspersky'nin oyunla alakalı olarak paylaştığı en son siber tehditler raporunda da paylaşılmış oldu.

Oyunla alakalı endüstri, kullanıcıların evde kalmış oldukları zaman zarfında alternatif eğlence araçları bulmaya yönelmesinden dolayı geçmiş olduğumuz 18 aylık zaman diliminde de benzeri görülmemiş bir büyümeye tanık olmuş durumda. Dünya bu sene aslında az daha güvenli hale gelmiş olsa da, oyunlara karşı duyulan talep sürüyor ve sektörün daha da büyüyüp 2021 senesinin sonlarında 175,5 milyar dolarlık yeni bir zirveye ulaşacak olduğu tahminleri mevcut. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.