Kullanıcı verilerinin Çin'e gönderildiği fark edildi

Android dünyası içerisinde arama kayıtlarıyla beraber SMS verileri benzerindeki kullanıcı bilgilerine ulaşmaya çalışmakta olan uygulamalarda bulunmuyor değil.

Kullanıcı verilerinin Çin'e gönderildiği fark edildi


Android dünyası içerisinde arama kayıtlarıyla beraber SMS verileri benzerindeki kullanıcı bilgilerine ulaşmaya çalışmakta olan uygulamalarda bulunmuyor değil. Aslında Google şirketi, geçmiş olduğumuz Ocak ayı içerisinde bu çeşit uygulamaları mağazadan kaldırmış olduklarını söylese bile yalnızca Android uygulamaları da değil, telefonun kendisi çok büyük güvenlik politikalarını da ihlal etmiş durumda bulunabiliyor.

Norveç medyası içerisindeki NRK’nin haberine bakılır ise Nokia şirketi, aylar öncesinde satışa çıkartılan Nokia 7 Plus modeli kullanıcılarının bilgilerini Çin’de yer alan bir sunucuya yollanmış olabilir. Henrik Austed adına sahip bir kullanıcı, telefonu ne zaman açmış olsa düzensiz bir biçimde Çin’e şifrelenmemiş bir veri gönderilmiş olduğunu fark ettiğini ifade etti. İletilmiş olan veri; konum ile birlikte SIM kart numarası ve de telefonun seri numarası benzerindeki bilgiler içermekte.

NRK tarafından ortaya atılmış olan iddiasına bakılırsa bu veriler, anlık bir şekilde telefon bilgilerinin bir yerde görüntülenmesi maksadıyla da kullanılabilir. İlave bir şekilde bu veriler, Çin’e v.net domainiyle birlikte gidiyor yani bu özel domain, Çin İnternet Ağı Bilgi Merkezi'ni göstermekte. Habere bakılır ise burası da Chine Telecom adlı bir firmaya ait.

HMD Global şirketi ise bunun tek defalık bir hata olduğunu ve yalnızca Nokia 7 Plus telefonları içerisinde oluştuğunu gözlemlemiş olduklarını da bildirdi. Firma, hatanın verileri fazlasıyla uzak mesafelere yollamasıyla oluşmuş olduğunu ve Şubat ayında paylaşılan bir güncellemeyle beraber bu hatanın giderilmiş olduğunu da ifade etti. Veri toplaması bileşenlerinin Çin içerisinde satışı gerçekleştirilen Nokia 7 Plus modellerine yönelik olduğu lakin yanlışlıkla Finlandiya’da yer alan ünitelere yönlendirilmiş olduğuna da inanılmakta.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.